“Ніч науки-2017” в НТУ “ХПІ”

30 вересня 2017 року в НТУ “ХПІ” пройшов щорічний масштабний проект «Ніч науки». Кафедра технології жирів та продуктів бродіння також була в числі учасників. Представники кафедри розкрили тему “енергозбереження у харчовій промисловості”, а також продемонстрували для абітурієнтів цікаві та корисні експерименти.

В організації та проведенні освітнього проекту активну участь прийняли 6 викладачів та 13 студентів кафедри технології жирів та продуктів бродіння.

Серед гостей заходу – учні та вчителі близько 30 харківських гімназій, ліцеїв та загальноосвітніх шкіл.

Учасники заходу мали змогу побачити, взяти участь та проявити свої вміння і кмітливість під час таких лабораторних експериментів:

– досліди з рідким азотом;

– досліди з ультразвуковим генератором;

– мікроскопіювання препаратів кристалічних речовин та продуктів переробки насіння соняшнику;

– вікторина «Вгадай запах» з використанням ароматизаторів, що використовуються в харчовій промисловості;

– майстер-класи з приготування вафель, морозива, топінг-сиропів та бальзаму для губ;

– дегустація солодощів корпорації «Бісквіт-Шоколад».