Співпраця з науковими установами

Кафедра творчо співпрацює вже протягом декілька десятиліть із державною установою «Державний науково-дослідний і проектний інститут основної хімії» (Ду «НІОХІМ»). Викладачі кафедри постійно підвищують свій професіональний рівень, проходячи стажування на базі Ду «НІОХІМ». Набуті знання потім використовуються для оновлення лекційних курсів.

Також колектив кафедри залучає співробітників Ду «НІОХІМ» до учбового процесу з метою поглиблення знань студентів у нових підходах до вирішення технологічних задач, ознайомлення з сучасними методами та апаратурним оформленням хімічних виробництв.

Випускник нашої кафедри д.т.н., професор Панасенко Володимир Олексійович, який зараз працює на посаді начальника науково-технічного відділу, вченого секретаря Ду «НІОХІМ», викладав лекції та проводив практичні занятті з виробництва соди нашим студентам, що дало можливість студентам ознайомитись із перспективами розвитку даної галузі з урахуванням сучасності у нашій країні.

Співробітники Ду «НІОХІМ» та науковці нашої кафедри проводять сумісні дослідження, результати яких представлені на різних міжнародних конференціях та у фахових виданнях. На зараз готується до друку підручник присвячений виробництву соди та глинозему у співавторстві обох колективів.

У рамках виробничої та переддипломної практики студенти стажуються на підприємстві Ду «НІОХІМ», що в подальшому дає їм можливість працевлаштуватися у цій науковій установі.