Методична робота

“Обгрунтування вибору енергоефективних витрат сировини в хімічній технології”: Методичні вказівки до розрахункового завдання /  Дейнека Д.М., Савенков А.С. та ін.

У методичних вказівках  наведено методику пошуку найбільш ефективного способу отримання готового продукту з різної сировини з точки зору енергоємності. Вони призначені для використання на практичних заняттях та при виконанні розрахункового завдання з курсів “Енерготехнологія хіміко-технологічних процесів” та “Контроль та керування хіміко-технологічними процесами”. Головною метою є поглиблення і засвоєння студентами теоретичних знань, набутих у лекційному курсі, а також оволодіння методиками пошуку шляхів зменшення втрат енергії у хімічній технології.

“Дослідження фізичних та хімічних особливостей технології нанесення нікелевого покриття на синтетичні алмази”: Методичні вказівки до лабораторних робіт /  Мухіна Л.В., Козуб П.А., Гринь Г.І. та ін.

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Виробництво неорганічного синтезу» призначені для студентів спеціальності 7.05130101 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Завдання лабораторних робіт полягає в закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, придбанні навичок експериментального дослідження і застосування експериментальних даних для інженерних розрахунків.

“Хімічний аналіз карбонату калію”: Методичні вказівки до лабораторних робіт  Гринь Г.І., Панасенко В.В., Дейнека Д.М., Кобзєв О.В.  та ін.

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Виробництво харчових напівпродуктів, соди і лугів» призначені для студентів спеціальності 7.05130101 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Завдання лабораторних робіт полягає в закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, придбанні навичок експериментального дослідження і застосування експериментальних даних для інженерних розрахунків.

“Розрахунок хімічних реакторів”: Навчально-методичний посібник до виконання курсової роботи  Савенков А.С., Дмітрієв М.М., Кобзєв О.В., Рищенко І.М.

Навчально-методичний посібник до виконання курсової роботи з курсу «Математичне моделювання хіміко-технологічних процесів» призначені для студентів спеціальності 7.091602 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Розглянуто структуру курсової роботи, зазначено теми курсових робіт до їх виконання, наведено числові методи для розв’язання задачі для реакції окиснення окису азоту. Призначено для студентів старших курсів хіміко-технологічних спеціальностей.

“Гидрохимические методы переработки сырья в технологии неорганического синтеза”: Методические указания для лабораторных работ  Козуб П.А., Михайлова Е.А., Лобойко А.Я. и др.

Методические указания для проведения лабораторных работ “Гидрохимические методы переработки сырья в технологии неорганического синтеза” по курсу “Производства неорганического синтеза” для студентов специальности 7.091602 «Химическая технология неорганических веществ». Рассмотрен процесс извлечения марганца путем восстановительного выщелачивания марганцевой руды и предложена методика определения степени выщелачивания в зависимости от тонины измельчения исходного материала. Также приведена методика извлечения ванадия путем окислительного выщелачивания из отработанного катализатора марки СВД и определение зависимости степени извлечения ванадия от наличия и количества комплексообразователя в растворе.

“Комп’ютерна оптимізація ХТП (одновимірна) ч.І”: Методичні вказівки до лабораторних робіт /  Козуб П.А., Гринь Г.І.,  Гуренко Л.П., Дмитрієв М.М.

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Комп’ютерна оптимізація ХТП» призначені для студентів спеціальності 7.091602 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Завдання лабораторних робіт полягає в закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, придбанні навичок роботи з математичним пакетом Derive та вивчення виду математичних залежностей, які найбільш частіше використовуються у хімічній технології.

“Системи числення”: Методичні вказівки до лабораторних робіт /  Дмитрієв М.М., Синицька Г.М.

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Інформатика» призначені для студентів спеціальності 6.091602 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Метою лабораторних робіт є ознайомлення студентів на сучасному рівні з основами інформатики, зокрема, з принципами систем числення, їх різновидами; формування практичних навичок виконання переходу від однієї системи числення до іншої, що дозволить зрозуміти їх відмінності, переваги та недоліки.

“Основы офисных пакетов Microsoft”: Методические указания для лабораторных работ  Козуб П.А., Гринь Г.И., Федорченко Т.В.

Методические указания для проведения лабораторных работ по курсу “Основы компьютерного проектирования ХТП” для студентов специальности 7.091602 «Химическая технология неорганических веществ». Целью лабораторных работ является ознакомление студентов с основными возможностями текстового редактора Word, электронными таблицами Excel и пакетом создания презентаций PowerPoint, отработка основных действий, необходимых для оформления результатов курсовых и дипломных работ, проведения простейших проектных расчетов, рисования технологических схем.

“Комп’ютерна оптимізація ХТП (одновимірна) ч.ІІ”: Методичні вказівки до лабораторних робіт /  Козуб П.А., Гринь Г.І.,  Гуренко Л.П.

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Комп’ютерна оптимізація ХТП» призначені для студентів спеціальності 7.091602 «Хімічна технологія неорганічних речовин». Завдання лабораторних робіт полягає в закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, придбанні навичок при створенні програм оптимізації та роботи з бібліотекою підпрограм, порівняння ефективності різних алгоритмів, що використовуються для пошуку екстремуму.

Робоча програма преддипломної практики Савенков А.С.,  Лобойко А.Я.

Мета преддипломної практики студентів – здобуття професійних практичних знань, умінь та навичок, закріплення теоретичних знань, отриманих при вивчені загальноінженерних і спеціальних дисциплін.

 ВПЕРЕД>>