Доцентка Бєлінська Анна Павлівна

 


Посада: доцентка кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії

Cтупінь: к.т.н., 05.18.06 – Технологія жирів, ефірних олій та парфумерно-косметичних продуктів

(181 – Харчові технології) (2017).

Тема кандидатської дисертації: “Технологія композиційних олій з підвищеною біологічною цінністю”

Звання: доцентка кафедри органічного синтезу та нанотехнологій (2020)

Контакти: anna.bielinska@khpi.edu.ua, Хімічний корпус, кафедра біотехнології, біофізики та аналітичної хімії,
тел. +380577076605

ResearchGate           Scopus       Google Scholar    ORCID

 

Освіта:

  • НТУ «ХПІ», 2007 р. – спеціальність: Технологія жирів та жирозамінників, кваліфікація: інженер-хімік-технолог
  • НТУ «ХПІ», 2011 р. – аспірантура за спеціальністю «Технологія жирів, ефірних масел і парфюмерно-косметичних продуктів»
  • НТУ «ХПІ», 2020 р. – спеціальність: Хімічні технології та інженерія, кваліфікація: магістр
  • НТУ «ХПІ», 2022 р. – спеціальність: Біотехнології та біоінженерія, кваліфікація: магістр з біотехнологій та біоінженерії

 

Професійні досягнення:

  • Володіння мовами: українська та російська – вільно; англійська – В2.
  • Авторка та співавторка більше ніж 200 навчальних, наукових та методичних праць.
  • Членкиня Громадської організації «Спілка біотехнологів Харківщини»; Код ЄДРПОУ:  35474885; КВЕД: 91.33.0.
  • Членкиня Громадської організації  «Українська асоціація хімічної та харчової інженерії» (CFE-UA, з 2018 р.) Код ЄДРПОУ: 41071591; КВЕД: 94.99 .
  • 2011 р. – здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук після захисту дисертації на тему «Технологія купажованих олій підвищеної біологічної цінності» за спеціальністю «Технологія жирів, ефірних масел і парфюмерно-косметичних продуктів (181 – Харчові технології)»
  • 2019 р. – здобуття звання доцента кафедри органічного синтезу і нанотехнологій НТУ «ХПІ».
  • 2023 р. – підвищення кваліфікації в Державній установі «Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова АМН України».
  • Заступниця завідувача кафедри із заочної форми навчання
  • Робота в складі журі І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з аналітичної хімії
  • Керівництво студентами-призерами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.
  • Кураторка студентських груп
  • Керівниця студентської проблемної групи «Екологія та біологічні аспекти захисту навколишнього середовища» студентського наукового гуртка «Фундаментальні основи промислової біотехнології»
  • Керівниця наукових робіт учнів Малої академії наук України: 3 призових місця у II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру “Мала академія наук України” (2020–2024 рр.) у секціях:
  • медицина (учень 10-А класу Харківського ліцею № 89 Харківської міської ради Варіч Валерій Олександрович, тема роботи: «Розробка сухої суміші гіпертонічного напою для спортсменів з використанням насіння олійних культур»)
  • хімія (учень 9 класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28 Харківської міської ради Харківської області Уколов Денис Віталійович, тема роботи: «Виділення комплексної харчової добавки з вторинних продуктів олієжирового виробництва»)
  • органічна хімія та біохімія (учениця 9 класу Харківської гімназії № 115 Харківської міської ради Харківської області Хоменко Софія Сергіївна, тема роботи: «Застосування насіння розторопші з коригованим ферментним комплексом у складі шоколадного виробу»)

 

Дисципліни:

  • Моделювання та оптимізація систем та процесів в біотехнології
  • Біоматеріалознавство та інженерія біотканин
  • Основи технології виробництва космецевтичних засобів
  • Основи проектування біотехнологічних виробництв
  • Контроль та керування біотехнологічними процесами
  • Агробіотехнологія
  • Екобіотехнологія
  • Біоконверсія відходів
  • Біотрансформація органічної сировини

 

Наукові інтереси:

  • Розробка математичних моделей біотехнологічних процесів
  • Дослідження біосумісних матеріалів для косметики та космецевтики
  • Технології отримання біоактивних сполук із відновлюваної сировини
  • Біоконверсія сільськогосподарських та промислових відходів у корисні продукти
  • Інноваційні методи переробки органічної сировини
  • Використання мікроорганізмів та ферментів для підвищення ефективності агровиробництва