Спеціальність 181 «Харчові технології»
Освітньо-професійна програма підготовки Бакалавра спрямована на формування загальних і професійних компетентностей, необхідних для організації діяльності підприємств харчової промисловості та вирішення практичних завдань із забезпечення якості харчових продуктів.
Освітньо-професійна програма підготовки Магістра розроблена для студентів, які прагнуть вдосконалити свої знання та уміння з харчових технологій за інженерним та науковим напрямами. Головним завданням програми підготовки магістра є формування у нього широкого науково-технічного кругозору. Програма збалансована щодо науково-дослідної, педагогічної, організаційно-технологічної, проектно-технологічної діяльності.
Освітньо-наукова програма підготовки Доктора філософії (PhD) розроблена для підготовка наукових, науково-педагогічних кадрів, які володіють класичними та сучасними методами наукових досліджень в галузі харчових технологій, світовою сучасною методологією педагогічної діяльності, виконують дослідження, з застосуванням інформаційних технологій, результати яких дають можливість створювати продукцію, що має загальнодержавні (соціальні, екологічні, матеріальні) цінності.
181.01 «Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел»
Технології жирів, жирозамінників і ефірних масел ̶ це технології, що застосовуються в галузі розробки та масового випуску і зберігання всіх видів жирів, олій, масел, а також жировмісних продуктів і продуктів комплексної переробки олійної сировини.
До компетенції фахівців з технології жирів, жирозамінників і ефірних масел відносяться як традиційні, так і нові харчові технології.
Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:
- Хімія жирів
- Інноваційні технології переробки жирів
- Олійно-жирова сировина та водопідготовка в олійно-жировій галузі
- Контроль якості та безпека олійножирових продуктів
- Технологічне обладнання олійножирових виробництв
- Науково-практичні основи технології жирів і жирозамінників
- Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі
- Сучасні технології жирозамінників
- Актуальні питання технологій видобування жирів
- Інженерне проектування технологій олійно-жирової галузі
181.02 «Технології продуктів бродіння і виноробства»
Технології продуктів бродіння і виноробства – це технології для розробки, масового випуску та зберігання всіх видів продукції, що виробляється підприємствами бродильної промисловості.
Сферою діяльності фахівців з технології продуктів бродіння та виноробства є лікеро-горілчана, виноробна, пивоварна та безалкогольна галузі харчової промисловості.
Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:
- Основи ферментології.
- Науково-практичні основи бродильних виробництв.
- Актуальні питання пивоваріння.
- Біохімія солоду і пива.
- Сучасні технології вина і коньяку.
- Технологічне обладнання бродильних виробництв і виноробства.
- Контроль якості та безпека продуктів бродіння та напоїв.
- Технологія води і водопідготовки бродильних виробництв.
- Актуальні питання технології спирту, лікеро-горілчаних виробів і безалкогольних напоїв.
- Технології переробки вторинних продуктів.
- Технології дріжджів та продуктів мікробного походження.
- Інженерне проектування технологій бродильних виробництв, алкогольних і безалкогольних напоїв.
Працевлаштування
Випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, на пивоварних заводах і малих пивоварнях, спиртових, лікеро-горілчаних, виноробних заводах, кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової промисловості, зокрема:
Інформація по загальним питанням:
заступниця завідувача кафедри,
доцент Березка Тетяна Олександрівна
+38(099) 418-15-08
заступниця завідувача кафедри,
доцент Березка Тетяна Олександрівна
+38(099) 418-15-08
Інформація щодо вступу:
доцент Матюхов Дмитро Володимирович
+38(073) 264-16-57
доцент Матюхов Дмитро Володимирович
+38(073) 264-16-57
📌 Приймальна комісія інститута хімічних технологій та інженерії (ННІХТІ)
навчальний корпус №2 (У2)
Контактна інформація:
📱 +38(067) 973-58-54 (Viber, Telegram) |
📱 +38(067) 976-08-79 (Viber, Telegram) |
📱 +38(066) 341-53-85 |