1 жовтня 2025 року викладачі доцент Фалалєєва Т.В., доцент Овсяннікова Т.О. та здобувачі кафедри органічного синтезу та фармацевтичних технологій спеціальності «Технології органічних речовин, харчових добавок та косметичних засобів» (група ХТ-223б) долучилися до вебінару «Безпечні хімікати для споживчих товарів: від принципів до практики».
Під час заходу учасники мали змогу дізнатися:
- Чому тема безпечних хімікатів вважається критичною для ринку споживчих товарів;
- Принципи зеленої хімії, які стосуються проєктування безпечних речовин;
- Принципи розроблення більш безпечних хімікатів;
- Інструменти розроблення та методи оцінки;
- Приклади застосування у споживчих товарах;
- Основні бар’єри та нові тенденції у розробленні безпечних споживчих товарів.
Дякуємо організаторам Центру ресурсоефективного та чистого виробництва у партнерстві із Центром зеленої хімії та зеленої інженерії Єльського університету (США) в рамках проєкту ЮНІДО “Глобальна програма інновацій та мереж у зеленій хімії” (GreenChem), який фінансується Глобальним екологічним фондом (ГЕФ) за можливість отримати цінні знання і натхнення для подальших наукових і професійних пошуків.




