Головна сторінка


 Ласкаво просимо на сайт кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ»!

 

 

Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу створена у листопаді 2021 року шляхом реорганізації кафедри бізнес-аналітики, бухгалтерського обліку та готельно-ресторанної справи. Завідувач кафедри – доктор економічних наук, професор Наталія Якименко-Терещенко.

Мета кафедри – сприяння гармонійному розвитку особистості та забезпечення підготовки нової генерації фахівців, які володіють сучасним економічним та управлінським мисленням, теоретичними знаннями та практичними навичками для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проектно-конструкторської, виробничо-технологічної діяльності у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Основні принципи діяльності кафедри туризму і готельно-ресторанної справи:

  • відповідність європейським та національним стандартам якості вищої освіти
  • студентоцентричний підхід до навчання
  • практикоорієнтованість освітнього процесу
  • залучення практиків, експертів галузі та роботодавців до всіх видів занять
  • академічна доброчесність освітнього процесу;
  • доступність, комплексність навчальної інфраструктури та інформаційних ресурсів
  • організаційна, інформаційна, консультативна та соціальна підтримка здобувачів вищої освіти.

 

Спеціальності кафедри:

J2  ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ

Перший  (бакалаврський) рівень  вищої освіти:

  • освітня програма «Готельно-ресторанна справа»

Багатопрофільна підготовка фахівців з новим перспективним способом мислення, здатних управляти діяльністю підприємств готельно-ресторанного господарства та розробляти проєкти розвитку з використанням сучасних та інноваційних методів організації готельно-ресторанної справи

Другий (магістерський) рівень  вищої освіти

  • освітня програма «Готельно-ресторанний бізнес»

Професійна  підготовка фахівців, які мають поглиблені знання щодо управління бізнес-процесами в сфері готельно-ресторанного бізнесу, здатні застосовувати інноваційні методи та сучасні інструменти економіки та менеджменту, проводити прикладні аналітичні дослідження, приймати обґрунтовані рішення за умов невизначеності, розробляти проєкти розвитку на базі сучасних досягнень науки та передових практик готельно-ресторанного бізнесу

J3 ТУРИЗМ ТА РЕКРЕАЦІЯ

Перший  (бакалаврський) рівень  вищої освіти:

  • освітня програма «Туристичний бізнес»

Багатопрофільна підготовка фахівців з широким економічним і управлінським світоглядом у сфері туристичного бізнесу, здатних управляти бізнесом в сучасному бізнес-середовищі, застосовувати інноваційні методи організації діяльності, розробляти та реалізовувати проєкти розвитку в туризмі.

 

Презентація кафедри

 

Випускники освітніх програм працюють за такими професіями:

  • Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівець із готельної справи
  • Фахівець із ресторанної справи
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Фахівець з готельного обслуговування
  • Менеджер в готелі  та інших місцях розміщення
  • Менеджер (управитель) ресторану
  • Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні)
  • Керівник малого підприємства-готеля та закладу ресторанного господарства без апарату управління
  • Керівник виробничого підрозділу у закладі ресторанного господарства, готелі та інших місцях розміщення
  • Туризмознавець
  • Інструктор-методист з туризму
  • Консультант з подорожей та організатор подорожей
  • Фахівець з туристичного обслуговування; екскурсовод
  • Організатор подорожей (екскурсій)
  • Фахівець із конференц-сервісу
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Агент з туризму

 

Кафедра взаємодіє з бізнес-спільнотою України та закордону.

Студенти  проходять міжнародну практику-стажування в Німеччині, Туреччині, Болгарії та Греції.

 

 

_