Виробництво неорганічних харчових напівпродуктів, консервантів і продуктів агрохімкомплексів

Вивчають:

  • технології мінеральних і биоминеральных добрив, кормових добавок;
  • виробництво соди, лугів, оксидів, пігментів, харчових консервантів, ароматизаторів, миючих речовин;
  • технології регульованих газових сумішей для зберігання овочів і фруктів;
  • мембранні технології.

Найважливішою областю хімії є виробництво продуктів для агрохімкомплексів, а також мінеральних солей для різних галузей промисловості, багато з яких використовуються в харчовій промисловості як напівпродукти і консерванти, харчова і йодована сіль.

Випускники отримують глибоку підготовку в області:

  • виробництва і використання мінеральних і біомінеральних добрив, харчових добавок;
  • виробництва соди і продуктів її переробки, лугів, оксидів;
  • виробництва газових сумішей для збереження овочів і фруктів.