Вивчають:
- технології мінеральних і биоминеральных добрив, кормових добавок;
- виробництво соди, лугів, оксидів, пігментів, харчових консервантів, ароматизаторів, миючих речовин;
- технології регульованих газових сумішей для зберігання овочів і фруктів;
- мембранні технології.
Найважливішою областю хімії є виробництво продуктів для агрохімкомплексів, а також мінеральних солей для різних галузей промисловості, багато з яких використовуються в харчовій промисловості як напівпродукти і консерванти, харчова і йодована сіль.
Випускники отримують глибоку підготовку в області:
- виробництва і використання мінеральних і біомінеральних добрив, харчових добавок;
- виробництва соди і продуктів її переробки, лугів, оксидів;
- виробництва газових сумішей для збереження овочів і фруктів.