Протягом 12 листопада 2022 р. – 18 грудня 2022 р. професорка кафедри підприємництва, торгівлі і логістики, д.е.н. Сергієнко О.А. взяла участь у Міжнародному Стажуванні “FUNDRAISING AND ORGANIZATION OF PROJECT ACTIVITIES IN EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS: EUROPEAN EXPERIENCE” (Польща–Україна), що було організовано Zustricz Foundation, Польща, кафедрою польсько-українських досліджень Jagiellonian University in Kraków, центром розвитку кар’єри NGO Sobornist, Луганським регіональним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Мета стажування: сформувати в учасників стажування загальне уявлення щодо проєктного менеджменту та практичні навички розробки власних освітніх проєктів.

За час проходження навчання за проєктом викладачкою було розглянуто такі курси:

  1. Навчання проектній діяльності та новій освітній парадигмі.
  2. Вивчення фандрейзингу.
  3. Вдосконалення міні-MBA в галузі управління проєктами.
  4. Розробка Soft skills та командної роботи: нестандартні рішення стандартних завдань.
  5. Project management: від плану дій до проєкту.
  6. Інновації у педагогіці як основа проєктної діяльності.
  7. Розробка власного освітнього проєкту: від теорії до практики, зокрема було розроблено проєкт на тему: «Формування Soft Skills у студентів вищих навчальних закладів у контексті дистанційного навчання».

Проф. Сергієнко О.А. отримала такі професійні компетенції:

  1. Знання методологічних та теоретичних засад організації проєктів та фандрайзингової діяльності в освітніх установах та пошуку грантів на різних інформаційних ресурсах.
  2. Уміння складати кошторис освітнього проєкту.
  3. Вміння забезпечувати власні потреби та досягати мети, створюючи партнерські відносини з іншими людьми, вміння організовувати командну роботу в освітній установі та підтримувати позитивний мікроклімат.
  4. Усвідомлення цінності командної взаємодії та необхідності створення сприятливого середовища для розвитку творчих здібностей учасників освітнього процесу.

За результатами успішного стажування проф. Сергієнко О.А. отримала сертифікат та додаток до нього, що буде зараховано як підвищення кваліфікації у кількості 180 годин (6 кредитів ЄКТС):

SZFL-002241_20Serhiienko_20Olena
SZFL-002241_20Serhiienko_20Olena.pdf