1941–1945: ФОТОІСТОРІЯ У РОДИННОМУ АЛЬБОМІ

Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича
Національного технічного університету «ХПІ»
Харківське відділення Українського  етнологічного центру ІМФЕ НАН України
Академія військово-історичних наук і козацтва ГШ СКВ
Профспілковий комітет студентів Національного технічного університету «ХПІ»
Центр  українських студій ім. Д.І. Багалія Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна
Центр краєзнавства ім. акад. П.Т.Тронька  при ХНУ  ім. В.Н. Каразіна
Асоціація випускників, викладачів і друзів ХНУ  ім. В.Н. Каразіна
Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Історичний факультет Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди
Кафедра українознавства Харківського національного університету радіоелектроніки
Рекламне агентство  «Іріс»

 

ОГОЛОШУЮТЬ

КРАЄЗНАВЧИЙ МІЖВУЗІВСЬКИЙ ФОТОКОНКУРС

до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні

«19411945: ФОТОІСТОРІЯ У РОДИННОМУ АЛЬБОМІ»

Фотоконкурс

Кожен, хто не байдужий до героїчного минулого своїх близьких та рідних, візьміть старі сімейні фотоальбоми та погортайте їх сторінки. Вдивіться в очі своїх батьків та дідів, згадайте їх бойові та трудові подвиги, які наближали Перемогу у роки Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр. Поділіться своїми спогадами, враженнями та думками з іншими. Візьміть участь у конкурсі.

Мета конкурсу – актуалізація у свідомості наших сучасників історичної пам’яті про події Великої Вітчизняної війни, тобто сприйняття макроісторії крізь призму мікроісторії, оскільки життя звичайних людей не менш важливе для розуміння історії країни, ніж великі битви або біографії полководців чи політичних діячів.

Для участі у конкурсі потрібно надати фотографію людини, зроблену у 1941–1945 рр., а також есе – розповідь про те, що пережила ця людина та чим відзначилась у часи воєнного лихоліття. Треба вказати повністю прізвище, ім’я та по батькові героя оповіді, місце його проживання, роки життя, місце, де було зроблено фото, і рік фотографування. У тексті можуть бути наведені інші фотографії. Есе обов’язково повинно мати назву. Мова українська або російська.

Оформлені у рамках фотороботи форматом 20–30 см приймаються до 25 квітня 2015 р. у музеї «Слобожанські скарби» Національного технічного університету «ХПІ» (вул. Фрунзе, 21, корпус У1, ауд. 702, з 9.00 до 16.30). На зворотньому боці рамки  повинні бути вказані  дані про автора та про героя фото. Електронну версію фотографій та тексту надсилати за адресою: mmkrasikov@mail.ru.

До роботи додати авторську довідку конкурсанта: прізвище, ім’я, по батькові, навчальний заклад, курс, група або посада (для співробітників) та контактні телефони. Планується видання збірки з кращими роботами; крім того, вони будуть експоновані на виставці до Дня Перемоги.

Переможців чекають нагороди.

Довідки за тел.: 755-59-37, 067-91-014-91 (Красиков Михайло Михайлович)