Візит до Крюківського вагонобудівного

Зважаючи на високу інформатизації суспільства, наукового прогресу і розвитку нових галузей і професій на ринку праці, перед підприємствами та організаціями гостро постає проблема стратегічного управління підбором, найманням і адаптацією молодих фахівців. З одного боку перед цією проблемою стоять навчальні заклади, які не встигають за швидкими змінами ринку праці, і, найчастіше, випускають фахівців високого рівня, але тих, хто не володіє компетенціями, які затребувані на ринку «зараз» або будуть затребувані в найближчі 10-15 років. З іншого боку перед цією проблемою стоять підприємства і організації, які розуміють свої потреби в найманні молодих випускників навчальних закладів, але також оцінюють свої ризики і засоби, витрачені на перенавчання і розвиток таких фахівців, виходячи з потреб бізнесу.

У сучасному суспільстві, де техніка, технології, освітні процеси, а також ринок праці ростуть і розвиваються з величезною швидкістю, все більшої актуальності набирає проблема цілеспрямованої підготовки фахівців – випускників вузів. Стандартні підходи управління процесами підбору, найму та адаптації персоналу в організаціях з високою швидкістю втрачають свою рельовантность умовам ринку праці. Виходячи з цього, актуалізувалася проблема взаємодії підприємств і освітніх установ в процесі підбору, найму та адаптації персоналу організації.

У логіці вищевикладеного, 12.10.2021 р. кафедра електричного транспорту та тепловозобудування НТУ «ХПІ» організувала поїздку групи викладачів на чолі з завідувачем професором Любарським Б.Г. на профільне виробництво продукції залізничної техніки – Крюківський вагонобудівний завод.

Представники заводу ознайомили гостей з виробництвом – організували змістовну і цікаву екскурсію по цехах заводу, розповіли про технології, які застосовуються на заводі і про свої плани в найближчому майбутньому.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *