25 січня 2020 року офіційно настає рік Білого Сталевого Щура

Китайський новий рік традиційно святкують 16 днів. У святкові дні в містах Китаю проводяться народні гуляння з яскравими традиційними постановками та виступами.

Колір Китайського Нового року завжди червоний, що обумовлено древньою легендою про чудовисько на ім’я Нянь. У переддень свята чудовисько виходило з води і нападало на людей і худобу, тому всі ховалися по домівках. Одного разу в село прийшов старець і попросив ночівлі в обмін на захист від чудовиська. Коли жителі погодилися, він позначив червоною фарбою будинки, в кожному будинку запалив свічки і запускав феєрверки. Чудовисько, як свідчить легенда, злякалося червоного кольору і гучних звуків і залишило в спокої людей, а свічки, феєрверки і велика кількість червоного кольору стали постійними атрибутами Китайського Нового року.

Китайці вірять, що як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш, тому намагаються залагодити суперечки до цього свята, забути образи, віддати борги, не брати кредити і бажати всім миру і удачі.

Китайські і в’єтнамські студенти, які навчаються на факультеті міжнародної освіти, теж готуються до зустрічі року Білого Сталевого Щура.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь