Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Силова електроніка та енергоефективність – 2018

В НТУ «ХПІ» завершилися наукові конференції: «Силова електроніка та енергоефективність» (СЕЕ) та Міжнародна конференція IEEE з інтелектуальної енергетики та енергетичних систем (International Conference on Intelligent Energy and Power Systems). Ці наукові події проходили в ХПІ паралельно та об’єднали вчених з України, Лівану, Німеччини, Сирії, Франції та інших країн світу.

Цього року ХХІV Міжнародна науково-технічна конференція «Силова електроніка та енергоефективність» була присвячена 55-річчю кафедри «Промислова та біомедична електроніка» НТУ «ХПІ». На пленарному засіданні гості привітали колектив кафедри з ювілеєм, а ректор вишу професор Євген Сокол нагадав про ключові моменти з історії кафедри, які сприяли її розвитку.

«Конференція СЕЕ значною мірою визначає розвиток вітчизняної енергетики, — підкреслив заступник директора Інституту електродинаміки НАНУ Андрій Жаркін. — Тут обговорюються шляхи вирішення глобальних проблем у цій галузі, такі як постійне підвищення вартості електричної енергії у світі; нестача джерел електроенергії; підвищення ролі екологічної безпеки функціонування енергетичних об’єктів».

У конференції взяли участь більше 40 науковців із різних регіонів України: Києва, Дніпра, Запоріжжя, Сум, Чернігова, Дніпродзержинська, та з іноземних держав — Лівану, Сирії. Вони представляли провідні наукові центри, університети, промислові установи.

За словами старшого наукового співробітника Інституту технічних проблем магнетизму НАН України Ігоря Бовдуя, участь у конференції СЕЕ — це чудова можливість для науковців опублікувати результати своїх досліджень у працях конференції, які належать до видань, що входять до міжнародних баз даних Scopus та Web of Sciencе.

Slider: images not found

Науковці виступили за такими напрямками, як силова електроніка та енергоефективна енергетика; системи управління та контролю перетворювачами електроенергії; прилади і обладнання силової електроніки; електромагнітна сумісність і якість електроенергії. Вони також взяли участь у Міжнародній школі-семінарі «Біомедична інженерія: проблеми та перспективи розвитку», яка пройшла у рамках форуму.

Календар

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031