Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Щодо роботи студентського наукового гуртка «HardWire» у 2022 р.

Протягом 2022 р. після впровадження “on-line” режиму навчання, та обмежень в зв’язку з пандемією “корона-вірусу”, а потім “військового стану” – робота гуртка «HardWire» була декілька сповільнена. Але не зважаючи на обмеження, робота гуртка отримала нові форми: творчого спілкування та науково-технічних консультацій з керівником, участь у розробках та наукових “on-line” проектах кафедри, наукових публікаціях, семінарах та конференціях.


Для прикладу, щодо останніх досягнень позакласної роботи студентів, можна віднести роботу студента Колесник Дениса (ЕН620б), який був залучений до наукових розробок з теми БФ7801 “РОЗРОБКА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ІНТЕРФЕРЕНЦІЙНОГО МІКРОСКОПУ” у 2021 р. Денис Колесник у складі творчої наукової групи співробітників кафедри приймав участь у створенні експериментального стенду інтерференційного мікроскопу. Ця робота потім лягла в основу його дипломного проекту з темою “Блок управління інтерфераційним мікроскопом”, який він захистив у липні 2022 р.



До наукових розрахунків та моделювання процесів з теми БФ7803 у 2022 р. був залучений студент Манжелєй Олександр (Е619б), і результати своєї роботи він представив у вигляді доповіді: “Побудова тривимірного зображення еритроцитів з використанням інтерференційного мікроскопа” на 4-й міжнародній науково-технічній конференції «АВТОМАТИЗАЦІЯ, ЕЛЕКТРОНІКА, ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ПРАКТИКА», що відбулась у нашому ВУЗі 01-02 грудня 2022 року.


Виконуючі ініціативні наукові дослідження щодо можливості удосконалення телемедичної діагностичної апаратури для моніторингу стану пацієнтів з ССЗ, студент з Лівану Jamal Wassim (Е-619іе) також підготував та доповів свої результати на цій конференції – у вигляді доповіді: “Remote monitoring of cardoivascular diseases: development strategy”.


Під час ігрового проектування біомедичних приладів, студенти групи Е619б провели практичні дослідження можливості удосконалення медичної апаратури. Цікавими були розробки студентів Бойко Кирила та Кузнецова Богдана – в проектах “Удосконалення електронного спірометра” та “Удосконалення фізіотерапевтичного приладу для електрофорезу»”.


Гурток «HardWire» продовжує пошуки методів та способів існування. Робота гуртка по біомедичним технологіям, не зважаючи на важкі умови, буде продовжена в наступному семестрі!


Чекаємо Вас у нашій спільноті!!!


Завідувач Лаболаторії Біомедичної Електроніки                    Костянтин КОЛІСНИК


Календар

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031