Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Здобуття нових skills

Принципи академічної свободи та академічної мобільності в НТУ «ХПІ» створюють свободу навчання та дозволяють шляхом самостійної професійної праці розвивати та вдосконалювати свої соціальні (soft) та фахові (prof) компетентності.


 


Незважаючи на складності навчання під час війни наш студент 3 курсу групи Е-620 б Микита Артеменко закінчив менторський курс від Kharkiv IT Cluster під назвою «Kids2IT». Після закінчення курсу Микита поділився своїми враженнями: «Основна сутність цього проекту полягала в тому, щоб я навчився проводити один з видів тренінгів для підлітків за допомогою створення так званої IT команди. Кожна команда дітей повинна була зробити проект, який пройшов би всі етапи створення як і в реальному житті. Тобто від ідеї до презентації готового продукту замовнику. Діти самі обирали професії, які їм були цікаві. У сучасному світі не кожна дитина, обираючи майбутню професію, розуміє з чого ця професія складається. Ось чому такий проект був орієнтований на дітей та підлітків для того, щоб вони зрозуміли, як працює IT сфера в цілому і надалі могли знайти себе».


Участь же студентів в таких проектах теж дозволяє набути їм  додаткових знань та вмінь, та адаптувати до мінливого соціального середовища, сприяти формуванню активної громадянської позиції.


Крім того, такий проект має практичне значення і може бути використаний для створення профорієнтаційних ігор, підвищення обізнаності школярів про спеціальність «Електроніка» та заохотити у обранні саме цього вектору професійного розвитку.


Календар

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031