Круглий стіл присвячений захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні та світі

14 листопада 2023 року кафедра права НТУ “ХПІ” в межах Днів права провела круглий стіл присвячений захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні та світі. Захід був проведений на платформі ZOOM.

Проректор НТУ “ХПІ” з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук, професор МИГУЩЕНКО Руслан Павлович представив гостей круглого столу, серед яких були представники прокуратури та правоохоронних органів, а також науковці з різних університетів України, адвокат, а саме:
ДОМБРОВСЬКА  Алла Володимирівна – доцент кафедри патентознавства та основ правозастосовної діяльності, ХНУМГ  ім. О.М. Бекетова,
САЧУК Павло Вікторович –  прокурор відділу організаційно-методичної роботи та координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Харківської обласної прокуратури,
КИРИЧЕНКО Юлія Миколаївна – професор кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор,
Марина КУРИЛО – адвокат.
Також учасниками круглого столу були студенти СГТ, ХТ, Е, БЕМ, МІТ, ІКМ інститутів НТУ “ХПІ”, студенти Харківського національного університету внутрішніх справ та Харківського Національного університету міського господарства  ім.О.М.Бекетова
Під час круглого столу було розглянуто багато питань, актуальних під час військового стану.
Так:

Марина КУРИЛО – адвокат, виступила із доповіддю  “Індивідуальні позови проти РФ, в тому числі стягнення моральної шкоди”.

ДОМБРОВСЬКА  Алла Володимирівна – доцент кафедри патентознавства та основ правозастосовної діяльності, ХНУМГ  ім. О.М. Бекетова зробила доповідь на тему “Інтелектуальна власність. На що я маю право як автор”

Сачук Павло Вікторович –  прокурор відділу організаційно-методичної роботи та координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Харківської обласної прокуратури. Тема доповіді “Захист прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності”

КИРИЧЕНКО Юлія Миколаївна – професор кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор. Тема доповіді “Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян в умовах воєнного стану”

В організації роботи круглого столу приймали активну участь викладачі кафедри права Лисенко І.В., Перевалова Л.В., Гаряєва Г.М, Гаєвая О.В.