Новини

Посольство США в Києві оголошує конкурс на Програму «Малі гранти на підтримку культурних та освітніх проектів» на 2016 – 2017 роки. Залежно від наявності коштів, Посольство США надаватиме малі гранти, про які піде мова нижче, українським  та американським організаціям, що мають статус недержавних і неприбуткових, а також фізичним особам.

Програма має на меті висвітлювати зв’язкі між Сполученими Штатами та Україною, зміцнювати двосторонні відносини та взаєморозуміння між людьми двох країн за допомогою культурних, мистецьких та освітніх програм.

Тематичні пріоритети і вимоги програми детально описані нижче.

Заявки прийматимуться протягом вищезазначеного терміну (27 грудня 2016 року – 1 вересня 2017 року) та розглядатимуться щоквартально Комісією грантів Посольства США.

Для того, щоб отримати підтримку в рамках Програми грантів для сприяння експорту WNISEF, заявники повинні чітко продемонструвати, яким чином їхній запропонований проект сприятиме досягненню пріоритету №1, а також мінімум двох додаткових пріоритетів зі списку нижче:

  1. Створює та/або підтримує робочі місця в українському або молдовському приватному секторі шляхом розвитку, збільшення та/або підтримки експорту у вимірний та сталий спосіб.
  2. Збільшує кількість підприємств-експортерів шляхом надання можливості більшій кількості МСП долучитися до міжнародного бізнесу.
  3. Збільшує експорт до будь-якого з ринків, нововідкритих внаслідок Угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС та/або інших існуючих торговельних угод.
  4. Збільшує експорт у принаймні одній з наступних галузей економіки: споживчі товари; перероблені харчові продукти; інформаційні товари і послуги; подорожі й туризм; промислові товари; або будь-яка інша галузь економіки, що демонструє чіткий та добре задокументований експортний потенціал.
  5. Збільшує експортні потужності, міжнародні бізнес-знання і навички МСП.
  6. Розвиває необхідні послуги і програми для експортерів, покликані сприяти міжнародній торгівлі та інвестиціям.
  7. Залучає МСП до експортних семінарів; заходів з розвитку торгівлі, у т.ч. торговельних місій, великих міжнародних виставок і торговельних шоу; міжнародних бізнес-конференцій та інших значних і виправданих заходів, розроблених для сприяння міжнародній торгівлі та інвестиціям.
  8. Допомагає МСП, які є новими гравцями на ринку та новими експортерами: визначити нові експортні ринки, які пропонують кращі можливості для успіху; розробити стратегії входу на ринок; визначити і зв’язатися з потенційними торговельними партнерами; розширити їхню діяльність з маркетингу, продажу та дистрибуції шляхом включення до глобальних каналів постачання.
  9. Допомагає експортерам визначити, зрозуміти й адаптуватися до міжнародних і національних стандартів продукції, а також до місцевої ділової практики.
  10. Допомагає МСП відреагувати і подолати нетарифні бар’єри для експорту, такі, як дискримінаційні норми, вимоги щодо локалізації виробництва і технічні вимоги, які порушують існуючі торговельні угоди.
  11. Допомагає захистити позитивний комерційний імідж товарів і послуг українського та/або молдовського виробництва на глобальному ринку.

Рішення щодо надання фінансування приймаються на наступній основі:

  • Користь для МСП, які хочуть вийти на нові ринки;
  • Перспективи виходу на нові ринки та розвитку нових ринків і ділових відносин;
  • Потенційний вплив на зайнятість і зростання експорту;
  • Організаційна здатність заявника виконати запропонований проект;
  • Обґрунтування фінансової підтримки, що вимагається проектом;
  • Сталість проекту в майбутньому;
  • Детальний бізнес-план.

На основі цих критеріїв перевага буде віддаватися торгово-промисловим, діловим та галузевим асоціаціям і агентствам економічного розвитку, які пропонують програми і проекти, що йдуть на користь їхнім пересічним членам і зацікавленим сторонам. WNISEF на свій розсуд може дозволити окремим суб’єктам господарювання або групам суб’єктів господарювання брати участь у конкурсі у випадках, якщо відсутня будь-яка з описаних вище організацій, котра б представляла конкретну галузь бізнесу

Updated:March 31, 2017