Презентація системи сертифікації IT-дисциплін від Kharkiv IT Cluster

Posted on Posted in News, Без категорії, Новини, Події

1 грудня делегація нашої кафедри відвідала захід з презентації проекту «Система сертифікації ІТ-дисциплін», яку впроваджує громадська спілка «ХАРКІВСЬКИЙ КЛАСТЕР ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ» (Kharkiv IT Cluster). Захід проходив на базі UNIT.City Kharkiv, вулиця Академіка Павлова, 271.

“Система сертифікації IT-дисциплін” – проєкт, який передбачає створення системи взаємодії IT-компаній та профільних IT-кафедр ЗВО в межах перегляду, редагування та створення планів IT-дисциплін та подальшої їх імплементації.
Захід відкрив Сергій Квіт (Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти). Вын запевнив, що сертифікація від Kharkiv IT Cluster буде враховуватись при акредитації освітніх програм, а сертифікати будуть розміщені на сайті Агентства. До того ж проєкт буде рекомендовано як найкращу практику співпраці університетів і роботодавців. Ольга Шаповал, виконавча директорка Kharkiv IT Cluster презентувала концепцію та механізм реалізації проєкту. На завершення офіційної частини, Віце-президент Асоціації ІТ Ukraine з питань освіти, Chief Learning Officer в Sigma Software Group, Максим Почебут відмітив прогрес українських ЗВО у оновленні та осучасненні навчальних програм, але зазначив, що темпи цього оновлення недостатні і побажав, аби програма набула загальнонаціонального масштабу.
На неофіційній частині наша делегація мала змогу поспілкуватися з небагатьма присутніми представниками IT-компаній – партнерів проекту та представниками інших ЗВО Харкова. Багато наших колег будуть з ціквістю спостерігати розвиток та поширення проекту.