Делегація НТУ «ХПІ» взяла участь у саміті та бізнес-форумі Three Seas Initiative, що відбувся 6-7 вересня 2023 року, у Бухаресті (Румунія). До складу делегації увійшла й наша колега,  професор кафедри підприємництва, торгівлі і логістики НТУ «ХПІ», директор ГО «Відкрита інноваційна платформа підприємницьких ініціатив та інвестиційних проєктів ПРО СМАРТ БІЗ», керівний директор ТОВ «Юкрейніан Текнолоджи Трансфер Тім» Олена Сергієнко.

Захід був спрямований на розвиток транспортної, енергетичної, та цифрової інфраструктури, створення інвестиційних та інноваційних можливостей для успіху бізнесу та соціально-економічного розвитку як в регіоні країн Балтійського, Адріатичного і Чорного морів, так і за його межами.

Серед країн-учасниць: Австрія, Чехія, Словаччина, Словенія, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Угорщина, Хорватія, а також представники Єврокомісії, США, Німеччини та України.

За підсумками події, ХПІ досяг домовленостей щодо подальшої співпраці в освітній та науковій сферах, розвитку стартапів.

Детальніше за посиланням.