Шановні абітурієнти, які планують вступати до Харківського Політеху на контракт!  Завдяки тому, що Національний технічний університет «ХПІ» бере участь у державній  підтримці для вступників-контрактників, у вас буде унікальна можливість отримати державний грант, який покриватиме частину вартості навчання впродовж всієї освітньої програми. Розмір гранту –від 15 тис. грн. до 25 тис.грн.  й вище. Він визначається за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.  Найвищий коефіцієнт мають такі спеціальності:  педагогіка; біологія; природничі науки;  електрична, механічна  та хімічна інженерія; електроніка; виробництво та технології тощо. Для того, щоб претендувати на участь у державній програмі підтримки, треба  ознайомитися з вартістю контракту на навчання, після зарахування подати заяву через свій е-кабінет в ЄДЕБО, а потім– отримати повідомлення про призначення гранту з річною сумою, яку виплачуватимуть двома платіжками протягом навчального року.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» бере участь у державній підтримці для вступників на контрактну форму навчання. Державні гранти — це фінансова допомога для вступників, які за результатами НМТ претендують вступати в заклад вищої освіти на контракт. Такі вступники мають можливість отримати державний грант, який покриватиме частину вартості навчання впродовж всієї освітньої програми. Якщо студент здобуває освіту за кошти бюджету, держава оплачує всю вартість навчання.

Розмір гранту буде визначено за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

Грант 1-го рівня: з результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів вступник може отримати грант у розмірі 15 тис. грн.

Грант 2-го рівня: з результатом НМТ/ЗНО від 170 балів  з будь-яких 2-х предметів  вступник може отримати грант у розмірі 25 тис. грн. Розмір гранту може бути більшим (помножений на відповідний коефіцієнт) залежно від обраної спеціальності.

Для спеціальності 16 Хімічна інженерія та біоінженерія коефіцієнт встановлюється на рівні 1,5

Вступник/-ця визначається із пріоритетним закладом і програмою у своєму кабінеті вступника.  Рекомендуємо ознайомитися із вартістю контракту на навчання, щоб розуміти, яку частину цієї вартості можна буде покрити за кошти гранту.  Після зарахування на обрану освітню програму вступник/-ця подає заяву через свій е-кабінет в ЄДЕБО. Це можна буде зробити в проміжку між 5 вересня і 31 жовтня 2024 року.

Отримати повідомлення про призначення державного гранту з річною сумою, яку виплачуватимуть двома платіжками  протягом навчального року.

Після схвалення вашої грантової заявки:

  1. Встановити мобільний застосунок «Дія»;
  2. Пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію;
  3. Обрати в мобільному застосунку «Дія» послугу з отримання гранту;
  4. Відкрити в одному з банків України рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування гранту.

Якщо вступник/-ця є неповнолітнім/-ньою, то запит на отримання державного гранту подає один із батьків або законних представників.

Кошти, отримані у формі гранту, можуть бути використані лише для оплати навчання в ЗВО.