Вступ Заради Майбутнього

02 березня 2024 року інститутом Енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» було організовано зустріч з майбутніми абітурієнтами під назвою «ВСТУП ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО», де взяла участь і кафедра Електричного транспорту та тепловозобудування. Форма заходу була обрана незвичайною – учасники мали змогу бути присутніми як онлайн, так й наживо.
Захід складався з декількох частин.
Перша частина мала назву «Обери перспективну спеціальність». Тут дуже цікавий виступ зробив директор інституту ЕЕЕ професор Роман Сергійович Томашевський. Він пояснив присутнім, чому варто обирати вищу освіту в 2024 році, чім відрізняється навчання для майбутнього спеціаліста на спеціалізованих курсах та закладах вищої освіти. Також обґрунтував, чому саме варто обрати вищу освіту та, обравши її, вступати саме у наш університет.
Також він розповів про навчання студентів у університете, а саме, що вони мають можливість обирати власну освітню траєкторію та рухатись власнообраним шляхом до знань в улюбленій галузі. Директор довів до присутніх і те, що студенти НТУ «ХПІ» можуть за бажанням також навчатись за програмою подвійних дипломів DSG:2. Підчас виступу Роман Сергійович доторкнувся і теми, яка зараз дуже часто обговорюється у суспільстві – онлайн навчання. Зокрема він казав, що зараз, коли продовжується агресія проти України, це впроваджено на весь час небезпеки очного навчання. Але він також підкреслив, що освітній процес забезпечується повністю. Директор інституту у продовженні спілкування стисло ознайомив присутніх зі спеціальностями інституту, яких п’ять, але зауважив, що освітніх програм набагато більше та запросив на навчання в інституте ЕЕЕ.


У другій частині учасникам було запропоновано участь у кахут-вікторині «Технології, що надихають», де вони могли через питання та відповіді ще більше заглибитись у спеціальності інституту для обрання їх заради свого майбутнього.
З боку кафедри Електричного транспорту та тепловозобудування разом з ведучім, вікторину проводила доцент Лілія Вікторівна Овер’янова.

Переможці вікторини отримали пам’ятні призи від організаторів.
Третя частина заходу була присвячена правилам вступу до закладів вищої освіти у 2024 році. З дуже корисною презентацією з боку приймальної комісії виступила секретар Шилкова Лариса Василівна, яка розкрила етапи вступу, розповіла про вагові коефіцієнті оцінок предметів НМТ, як реєструватись на НМТ та нарешті, коли буде зарахування, якщо абітурієнт пройде усі етапи успішно.

Наприкінці зустрічі, офлайн учасники мали змогу відвідати STEM-екскурсію «Доторкнись до науки», яка була організована кафедрами інституту у бомбосховищі університету. Зі слів учнів, які були присутні на екскурсії, було цікаво, їм дуже сподобалось і вони отримали дуже багато позитивних емоцій та запевнили, якщо буде ще подібний захід, вони обов’язково знову приймуть у ньому участь.

 

Vstup24
Про_навчання_в_нашому_інституті_та_правила_вступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *