10 листопада – Всесвітній день науки

Щорічно 10 листопада у всьому світі відзначається Всесвітній день науки під егідою ЮНЕСКО. На факультеті міжнародної освіти НТУ “ХПІ” 12 листопада 2020 року відбувся щорічний круглий стіл, присвячений Міжнародному дню науки в режимі он-лайн за допомогою Google Meet. Організатор заходу – кафедра природничих наук ФМО.

Під час круглого столу обговорювалися проблеми активного залучення іноземних студентів до наукової діяльності.

У роботі круглого столу брали участь студенти-іноземці, які підготували цікаві доповіді про свою наукову роботу та навчання в нашому університеті, розповіли про розвиток науки в своїх країнах і в Україні, а також поділилися своїми планами щодо майбутньої наукової роботи та подальшого навчання в НТУ «ХПІ».

Заступник декана ФМО доц. Дроздова А.А. привітала учасників круглого столу та побажала їм успішного навчання та наукових досягнень.

У рамках круглого столу було відкрито Центр популяризації науки серед іноземних студентів, де студенти можуть ознайомитися зі спеціальностями та науковою діяльністю нашого університету, а також взяти участь в наукових експериментах.

Головне завдання цього заходу – сприяння і надання практичної допомоги іноземним студентам довузівського етапу підготовки у вирішенні проблем вибору майбутньої спеціальності, участі в науково-дослідних проектах, вступу до аспірантури та багато іншого.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь