Музей НТУ "ХПI"

Сайт музею історії НТУ "ХПІ"

By

Світлій пам’яті Леоніда Костянтиновича Каденюка

         

          Сьогодні з Києва прийшла сумна звістка. Не стало першого космонавта Незалежної України, Героя України, кандидата технічних наук, народного депутата України  четвертого скаликання, Народного посла України, космонавта-випробувача, військового льотчика-випробувача 1-го класу, інженера-випробувача, генерал-майора Збройних Сил України  Леоніда Костянтиновича Каденюка. У квітні 2016 року він був почесним гостем НТУ “ХПІ”, виступав на конференції “Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес”, присвяченої 55-річчю першого польоту людини у космос. З великим зацікавленням ознайомився з досягненнями харківських політехників у галузі авіаційної та космічної промисловості у музеї історії НТУ “ХПІ”, на кафедрах. Його настільки вразили досягнення нашого вузу в цій царині, що він з задоволенням погодився увійти до складу Наглядової Ради НТУ “ХПІ”, запропонував цікаві ініциативи.

            Він завжди пам’ятав про харківських політехників, вітав студентів та викладачів зі святами, зустрічався зі студентами, школярами Харківщини у   ауд. № 12, у “Арсеналі Ідей” НТУ “ХПІ”, бібліотеці. Йому дуже сподобався Харків.


    Щиро співчуваємо родині, близьким, друзям, всім, хто знав Леоніда Костянтиновича. Ми будемо пам’ятати  цю світлу, щиру людину. Вічна йому пам’ять!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *