Музей НТУ "ХПI"

Сайт музею історії НТУ "ХПІ"

By

До Дня Захисника України

До Дня Захисника України у Музеї історії НТУ “ХПІ” відбувся захід, на який були запрошені почесні гості: завідувач навчальної лабораторії ЦНІТ НТУ «ХПІ», випускник НТУ «ХПІ» 2001 р. (факультет органічної хімії), офіцер запасу, учасник бойових дій під час АТО у 2015-2016 рр. Максим Сергійович Гуренко та випускник ХІТВ НТУ «ХПІ» 2019 р., нині офіцер ХІТВ НТУ “ХПІ”, учасник бойових дій 2014р., чемпіон «Ігор Нескорених» 2018 р. у Сіднеї (золота та срібна медаль) Василь Миколайович Омельченко.

Із привітаннями до гостей і студентів звернувся проректор, професор Ю.І. Зайцев. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих за незалежну Україну під час бойових дій на Донбасі.

Із зацікавленістю присутні слухали виступ М.С. Гуренка, який поділився спогадами не лише про бойові будні, а й про допомогу волонтерів, простих українців, дітей, витвори яких слугували оберегами під час важких випробувань. Він закликав молодь старанно навчатися, бути справжніми патріотами України і робити все від них залежне для відбудови економіки нашої країни, отримуючи якісні знання, наполегливо йти до досягнення своєї мети. 

З особливою увагою та інтересом присутні слухали розповідь про бойовий шлях, поранення, перемогу на всесвітньо відомих змаганнях “Ігри Нескорених” у далекій Австралії вихованця Харківського інституту танкових військ В.М. Омельченка. Біографія цього мужнього воїна вразила присутніх!

Обом гостям викладачі, студенти-першокурсники комп’ютерно-технологічного коледжу, студенти 1-х курсів КН ф-ту, ІЕЕЕ інституту, п’ятикурсники СГТ ф-ту – майбутні спортивні тренери задавали багато питань.

Від імені ректорату проректор, професор Ю.І. Зайцев вручив гостям подарунки, а студенти квітами та бурхливими оплесками висловили свою подяку.

Ми вдячні всім, хто долучився до цього заходу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *