Музей НТУ "ХПI"

Сайт музею історії НТУ "ХПІ"

By

Візит американської астронавтки українського походження до Музею історії НТУ “ХПІ”

9 жовтня у Музей історії НТУ “ХПІ” у рамках візиту до Харківської політехніки відвідала відома жінка-астронавт українського походження зі США Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Поспілкувавшись із проректором, професором А.П. Марченком і науковцями університету гостя зустрілася зі студентами вишу.

Незважаючи на короткоплинність візиту та насичену програму, вона ознайомилася з внеском харківських політехніків у розвиток ракетно-космічної галузі країни і відвідала Музей історії НТУ “ХПІ”.

Для неї був несподіваним факт, що випускник ХТІ 1908 р. Георгій Ботезат після захисту докторської дисертації у Сорбонні переїхав до США, де сконструював перший військовий гвинтокрил ДБ-1 для армії та викладав у Массачусетському технологічному інституті, який закінчила астронавтка.

Гайдемарі із задоволенням спілкувалася з молоддю, співробітниками, журналістами та традиційно залишила запис у Книзі Почесних гостей. Вона згадувала першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, його внесок у роботу Наглядової ради НТУ “ХПІ” та поцікавилася його записом у Книзі Почесних гостей і його книгою “Місія Космос”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *