Дистанційні профорієнтаційні заходи в Золочівському ліцеї №3 та Харківському регіональному центрі професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування

Продовжується активна профорієнтаційна робота щодо вступу абітурієнтів у 2025 році на спеціальність 263 «Цивільна безпека» освітня програма «Охорона праці». Доцентом Ящеріциним Є.В. були проведені дистанційні профорієнтаційні заходи 15 жовтня зі школярами 11 класу Золочівського ліцею №3 (Харківська обл.) та 17 жовтня з учнями Харківського регіонального центру професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування.

У Золочівському ліцеї №3 захід був проведений за активного сприяння та допомоги з боку заступника директора з виховної роботи вчителя Інни В’ячеславівни Ломиноги, у ньому взяли участь 20 учнів з 11 класу.

У Харківському регіональному центрі професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування захід було проведено за допомогою та активним сприянням заступника директора з виховної роботи Світлани Вікторівни Моісеєнко, у ньому взяли участь 17 учнів.

Під час проведення цих заходів, доповідач розповідав аудиторії про різні аспекти минулої вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2024 р., переваги навчання в НТУ «ХПІ», зокрема, і на спеціальності 263 «Цивільна безпека» освітня програма «Охорона праці» та перспективи працевлаштування і кар’єрного зростання.

Виступаючи перед учнями, доповідач органічно поєднував демонстрацію презентації з інформацією про спеціальність та проведенням показових вимірювань приладами учбової лабораторії кафедри «Безпека праці та навколишнього середовища» деяких параметрів шкідливих та небезпечних виробничих факторів, а саме, температури – пірометром Mestek IR01C; освітленість – люксметром Ю-116; швидкість руху повітря – анемометром крильчастим ВТМЕТЕR ВТ-816В та чашковим МС-13.

В ході заходу учасники заходів задавали запитання, що стосувались різних аспектів навчання та вступу до вищих навчальних закладів, зокрема, на спеціальність 263 «Цивільна безпека» до НТУ «ХПІ».
Слід зазначити, що проведені заходи були значними подіями у навчально-виховній роботі, яка проводиться у цих закладах освіти. Про це свідчать повідомлення на facebook-сторінці Золочівського ліцею №3 – https://www.facebook.com/profile.php?id=100057645662905 та сайті Харківського регіонального центру професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування – https://news.poligraf.kharkiv.ua/17.10.24.html.

Безумовно, все це сприятиме подальшій популяризації спеціальності 263 «Цивільна безпека» освітня програма «Охорона праці», навчання на якій відбувається на кафедрі «Безпека праці та навколишнього середовища» в НТУ «ХПІ».
Дистанційна профорієнтаційна робота викладачів кафедри триває!

Доцент кафедри «БПтаНС», Ящеріцин Є.В.