Академія CISCO

Американська корпорація CISCO є провідним виробником телекомунікаційного обладнання у світі, яке до 80% задовольняє імпортні потреби України. З 1996 р. корпорація створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання у яких здійснюють за єдиною програмою.

Створена за грантом НАТО у 2007 р. при НТУ «ХПІ» Академія CISCO є одним з осередків цієї міжнародної мережі академій. Її активний розвиток здійснюють старші викладачі кафедри «Системи інформації» НТУ «ХПІ» Дженюк Н.В. та Толкачов М.Ю., які є сертифікованими інструкторами. В рамках діяльності академії вони здійснили підвищення кваліфікації вчителів інформатики понад 20 шкіл Полтавської області. Це дало змогу створити в школах осередки з вивчення основ мережевих інформаційних технологій та дистанційного навчання, які охопили понад 400 учнів 9-11 класів. Довгострокове співробітництво закріплено договорами про співпрацю між НТУ «ХПІ» та керівниками шкіл.

Розширення мережі осередків навчання також буде сприяти виконанню НТУ «ХПІ» гранту Євросоюзу за програмою Erasmus+K2 «GameHub: University-enterprises cooperation in game industry in Ukraine» (561728-EPP-1-2015-1-ES-EPPKA2-CBHE-JP) по розвитку гральної індустрії на Україні, співучасником якого є наш університет. Зокрема це стосується отриманню знань і навичок школярами щодо створення ігор на мобільних пристроях. З урахуванням віку школярів та їх обізнаності в інфокомунікаційних технологіях, цей напрям дистанційного навчання має неабиякі перспективи. Розвиток мережевої інфраструктури Академії CISCO та успіхи у запровадженні нових напрямів навчання відзначено високою нагородою Євросоюзу.

Нагороду Євросоюзу отримує керівник Академії CISCO проф. Кравець В.О.