Тренінги у Бухаресті UPD по проекту dComFra

З 9 вересня по 12 вересня 2019 року науковий колектив НТУ ХПІ кафедри Системи інформації в особі професора Віталія Бреславца, доцента Ганни Заволодько і аспіранта Юлії Бреславець відвідали Румунський UPB.

 

Вони були присутні на тренінгах в Бухаресті за проектом dComFra (598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP) де обмінялися досвідом із зарубіжними колегами і отримали багато позитивних вражень.

 

 

 

Поїздка включала спілкування з творцем системи електронних книг Румунії, представником сертифікації. Відвідали кілька лабораторій, ознайомилися з сучасними технологіями роботизації в різних сферах, ознайомилися з використанням сучасних технологій у біомедицині, також цікавою була інформація, представників навчальної платформи Moodle.

 

Побували в лабораторії машинного навчання і в лабораторії розробки штучного інтелекту, ознайомилися з роботою сучасних електронних мікроскопів. Також познайомилися з творцем захищеної хмарної системи зберігання даних, та брали участь у дискусіях.Загалом поїздка показала, що творчий підхід до освіти і хороша технічна база дають великі результати в освіті.

 

Дякуємо організаторам румунської сторони за цікаві зустрічі і події, в рамках поїздки відвідали парламентський палац. Окреме спасибі Ms. Teodora CHICIOREANU, PhD і Mr. Catalin AMZA, PhD.