«Digital University — Open Ukrainian Initiative»: нові можливості для вищої освіти

11 жовтня 2023 року було презентувано проєкт «Digital University — Open Ukrainian Initiative» («Цифровий університет — відкрита українська ініціатива»). Це інструмент, створений для підтримки вищої освіти в Україні в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення, який реалізують у межах Програми ЄС з освіти, навчання, молоді та спорту Еразмус+.

Як зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Дмитро Завгородній, проєкт Еразмус+ DigiUni сприятиме посиленню реформ вищої освіти в Україні.

«Сьогодні ми презентували проєкт Еразмус+ DigiUni, що відкриває нові можливості для українських студентів і системи освіти країни. Я пишаюся тим, що ЄС постійно вдосконалює співпрацю з Україною у сфері вищої освіти», — зазначив Ремі Дюфло, заступник голови Представництва ЄС в Україні.

За результатами відбору 2023 року проєкт DigiUni став переможцем, а європейські партнери його підтримали. Команда проєкту об’єднала університети та організації із Франції, Німеччини, Іспанії, Чехії та Польщі, 10 українських ЗВО разом із Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Українською асоціацією ІТ-професіоналів.

З огляду на найкращі практики ЄС, в Україні створять уніфіковану цифрову освітню екосистему, яка забезпечуватиме безперервну, якісну, інклюзивну освіту незалежно від місцеперебування студентів та викладачів. Проєкт також спрямований на популяризацію українських студій та залучення до української освіти іноземних студентів і українців, що нині перебувають за кордоном.

Віримо, що це важливий крок у розвитку української освіти та інструмент, який допоможе студентам здобути якісну освіту і підготуватися до викликів сучасного світу.