Стартова зустріч проєкту «Цифровий університет – відкрита українська ініціатива» (DigiUni)

25 березня 2024 року відбулась стартова зустріч проєкту Еразмус+ «Цифровий університет – відкрита українська ініціатива» (DigiUni), спрямованого на розбудову потенціалу вищої освіти за підтримки Європейського Союзу.

Захід відбувся у змішаному форматі на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який є головним координатором проєкту, що об’єднує 10 українських університетів-членів консорціуму, Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Українську асоціацію ІТ-професіоналів. Онлайн до заходу долучитись колеги із 7 закордонних університетів-партнерів та асоціацій країн-членів ЄС з Польщі, Франції, Німеччини, Іспанії, Чехії. Також до заходу доєднались представники асоційованих партнерів проєкту, а саме Української асоціації студентів, Українського науково-освітнього ІТ товариства, Асоціації європейських університетів та Технічно-інформаційної бібліотеки в Ганновері.

Під час відкриття заходу учасники висловили свої уявлення щодо значення проєкту DigiUni та зробили акцент, що це передусім підтримка, партнерство, єдність, стабільність, співпраця, інновації та можливості.
Робота розпочалась до офіційної стартової зустрічі, тож партнери мали змогу поділитись своїми напрацюваннями, ідеями та очікуваннями від подальшої успішної реалізації проєкту. Були обговорені завдання та терміни їх виконання, щоб забезпечити вчасне та якісне виконання поставлених цілей.
У події від НТУ “ХПІ” в дистанційні формі взяли участь: Олег Касілов, професор кафедри ситсеми інормації ім. В.О. Кравця, академічний директор проекту DigiUni в НТУ “ХПІ”, Максим Охрименко, старший викладач кафедри ситсеми інормації ім. В.О. Кравця, Ірина Порункова, керівник групи фандрейзингу у відділі міжнародних зв’язків, менеджер проеку.