День відкритих дверей з Інститутом енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ»

Кфедра взяла участь в дні відкритих дверей з Інститутом енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ “ХПІ. Зустріч проводилася одночасно онлайн у телеграм каналі та в безпечному просторі на території НТУ “ХПІ”. Відбулось цікаве спілкування з майбутніми абітурієнтами та їх батьками щодо спеціальності та правил прийому в 2024 році.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до День відкритих дверей з Інститутом енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ»

Знайомство школярів з кафедрою теплотехніки та енергоефективних технологій

В ході зустрічі, що відбулася цього тижня в просторі zoom-конференції школяри і викладачі комунального закладу “Харківський ліцей № 143 Харківської міської ради” отримали змогу ближче познайомитися з кафедрою теплотехніки та енергоефективних технологій, перспективами та можливостями навчання на освітній програмі “Промислова та комунальна теплоенергетика. Енергоефективність та енергетичний менеджмент”, вислухати поради щодо правил вступу 2024 року.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Знайомство школярів з кафедрою теплотехніки та енергоефективних технологій

Розширення співробітництва з підприємствами

СПІВРОБІТНИЦТВО В СФЕРІ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ КАФЕДРИ ТЕПЛОТЕХНІКИ ТА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ» І КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» це крок до зближення науки, освіти і виробництва.
У співпраці кафедри теплотехніки та енергоефективних технологій і КП «Теплові мережі» досягнуто чергового результату щодо проведення практичних занять для студентів кафедри на сучасному обладнанні підприємства з залученням провідних фахівців КП «Теплові мережі». Під час зустрічі 20 березня 2024 року з технічним директором Кауркіним Євгеном Олексійовичем підписані договори про співпрацю та план спільної роботи в підготовці висококваліфікованих спеціалістів для КП «Теплові мережі». Працюємо разом!

 

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Розширення співробітництва з підприємствами

«Вступ заради майбутнього»

2 березня 2024 р. співробітники та студенти кафедри теплотехніки та енергоефективних технологій приняли участь в заході «Вступ заради майбутнього», який проводив Інститут енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ». Зустріч вперше проводилася одночасно онлайн у телеграм каналі t.me/vstup_ieee_khpi та офлайн на території НТУ “ХПІ”. Майбутні абітурієнти познайомились з різними спеціальностями та особливостями вступної кампанії 2024 року. Також гості прийняли участь в Kahoot!-вікторині “Технології, що надихають”. Спікерами від кафедри були студентка 4-го курсу Валерія Пилюк та доцент Олександр Тарасенко.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до «Вступ заради майбутнього»

Онлайн-зустріч викладачів кафедри зі студентами Харківського машинобудівного фахового коледжу

23 лютого викладачі кафедри доцент Пильов В.В. і доцент Тарасенко О.М. провели профорієнтаційну онлайн-зустріч з представниками Харківського машинобудівного фахового коледжу, де представили освітню програму “Промислова та комунальна теплоенергетика. Енергетичний менеджмент та енергоефективність” та особливості організації й правила цьогорічної вступної кампанії. Щіро дякуємо керівництво і відділ практичного навчання коледжу за всебічне сприяння, сподіваємося на подальше плідне співорбітництво, та чекаємо наступного навчального року сьогоднішніх студентів коледжу в аудиторіях кафедри теплотехніки та енергоефективних технологій.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Онлайн-зустріч викладачів кафедри зі студентами Харківського машинобудівного фахового коледжу

З Новим Роком !

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до З Новим Роком !

З днем енергетика 2023!

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до З днем енергетика 2023!

Грудневі зустрічі зі школярами

Цього тижня викладачі кафедри в рамках профорієнтаційного циклу провели зустріч зі школярами випускного класу і викладачами комунального закладу “Харківський ліцей № 142 Харківської міської ради”. Зустріч прошла в атмосфері активного спілкування, майбутніх абітурієнтов цікавилі умови вступу на освітню програму “Промислова та комунальна теплоенергетика. Енергоефективність та енергетичний менеджмен” та подальші перспективи працевлаштування в сфері теплоенергетики. Досягнута домовленність продовження спілкуваня напередодні відкриття реєстрації для участі в ЗНО та за підсумками затвердження правил вступу до НТУ “ХПІ” на 2024 р.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Грудневі зустрічі зі школярами

Вітаємо наших випускників – захист магістерських робіт 2023

11 та 12 грудня на кафедрі відбувся онлайн захист дипломних робіт магістрів. Державній атестаційній комісії під керівництвом д.т.н., професора кафедри турбінобудування НТУ “ХПІ” О.І.Тарасова свої роботи представили 18 випускників другого рівня денної та заочної форми навчання. Цього року роботи висвітлювали дуже різні тематики, які поєднує наша спеціальність 144 Теплоенергетика. Так, були досліджені питання енергоефективності на теплових електростанціях та крупних промислових установках, як то методичні та плавильні пічі, парові й водогрійні котли, а також неабиякий інтерес викликали роботи, присвячені вирішенню питань комунальної енергетики, особливо із зстосуванням альтернативних джерел енергії. Всі роботи були виконані на високому рівні, а їх виконавці отримали позитивні оцінки.
Ми вітаємо наших випускників з цією важливою подією в їх житті та бажаємо вже нашим колегам мирного неба і безперервного результативного руху шляхом своєї мети та мрії !

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Вітаємо наших випускників – захист магістерських робіт 2023

Ігрове проектування 2023 року

Мотивація є однією із складових якості процесу навчання. Її можна значно підвищити, якщо теоретичні знання закріплювати рішенням конкретних практичних завдань.
05 грудня 2023 відбувся захист курсового проекту з курсу «Проектування сучасних котлів та котелень. Для ігрового проектування на кафедрі вже традиційно обирається напрямок, присвячений модернізації котлів різних типів та призначення. Цього року свої сили у діловій грі пробували студенти п’ятого курсу групи Е-М523а. Керівник проектів доцент кафедри ТТЕТ Тарасенко О.М.
За «легендою» студенти були представниками проектної організації перед якої стоїть завдання провести модернізацію котельної установки для скорочення витрат природного газу. На підставі отриманих даних було обрано оптимальний варіант реконструкції який запропонував Польшиков Михайло, а саме переведення котла на спалювання суміші біогазу та природного газу. Активну участь при виконанні проекту прийняли студенти Здоров Ілля, Басов Юрій та Павлов В’ячеслав.
На презентації проектів були присутні не тільки викладачі кафедри, а і багато гостей з різних кафедр та структур НТУ «ХПІ».
Представлені проекти в рамках ігрового проектування стали генеральною репетицією майбутніх магістерських досліджень.

Posted in Новости | Коментарі Вимкнено до Ігрове проектування 2023 року