Методи отримання біомедичної інформації за допомогою носимої електроніки

Posted on Posted in Наука, Події

Seminar details
Запрошуємо вас прийняти участь у дистанційному науково-практичному семінарі «Методи отримання біомедичної інформації за допомогою носимої електроніки».

Автори:

  • Зуєв Андрій Олександрович, к. т. н., професор, завідувач кафедри “Автоматика та управління в технічних системах”, спікер
  • Караман Дмитро Григорович, старший викладач кафедри “Автоматика та управління в технічних системах”

Цей захід відбувається в рамках програми співпраці та взаємного обміну досвідом з нашими колегами: Оуеном Д. Перлом (Owen D. Pearl), PhD з лабораторії мікро робототехніки та м’язово-скелетної біомеханіки, що знаходиться у Carnegie Mellon University (USA), та Деніелом А. Джейкобсом (Daniel A. Jacobs), Assistant Professor з кафедри механічної інженерії в Temple University (USA).
В березні та квітні цього року вони провели для викладачів, науковців та студентів нашого університету серію вебінарів, присвячених дослідженню біомеханіки рухів, вимірюванню їх параметрів, моделюванню та імітації, та можливостям інтеграції наукових методів, засобів та сучасних технологій в реабілітаційному лікуванні та протезуванні.
По мотивам спілкування, обговорень та дискусій, що відбувалися серед учасників та авторів вебінару виникла ідея створити розширену програму наукової та творчої співпраці, у вигляді інформаційних семінарів та практичних занять, протягом яких наші фахівці могли б поділитися своїм досвідом та науково-практичними напрацюваннями за безперечно актуальною та цікавою темою роботи наших закордонних колег.
За підтримки ABME hub було підготовлено серію науково-практичних семінарів, в яких науково-педагогічні співробітники НТУ “ХПІ” розповідають про застосування сучасних електронних рішень для медичного моніторингу та відновлювального лікування, способи отримання, обробки та використання біомедичної інформації, технології 3D-сканування та 3D-моделювання для вирішення проблем та викликів у дослідженнях біомеханіки, лікуванні травм, відновленні рухових можливостей та протезуванні.

Семінар на тему «Методи отримання біомедичної інформації за допомогою носимої електроніки» відбудеться 28 травня 2024 року о 16.00. Це вже другий захід у запропонованій програмі. Увесь матеріал надається українською мовою. Для того, щоб отримати посилання на зустріч у MS Teams, будь ласка, зареєструйтесь у формі на офіційному сайті ABME hub.

Під час вебінару будуть розглянуті наступні теми:

  • Людська хода та її параметри
  • Методи отримання біомедичних даних
  • Переваги застосування начіпної електроніки
  • Перспективні напрями застосування начіпної електроніки
  • Рекомендації від провідних спеціалістів

Після розгляду теоретичного матеріалу на семінарі планується практична сесія. Вона буде проводитися у змішаному форматі: онлайн та офлайн. Відвідувачі заходу наживо матимуть змогу власноруч налаштувати (відкалібрувати) начіпні сенсори та самостійно дослідити параметри власної ходи! Практична сесія попередньо запланована на 31 травня і буде проходити на території НТУ “ХПІ”. Час та місце проведення, кількість доступних місць та спосіб реєстрації на захід будуть оголошені додатково пізніше.