Програма для українських вчених та аспірантів від Академії наук Чехії

З огляду на російську військову агресію проти України, Академія наук Чеської Республіки відкриває нову програму з метою підтримки українських вчених та аспірантів ‘Researchers at Risk Fellowship’ («Стипендія для дослідників в зоні ризику»).
В програмі можуть брати участь українські аспіранти, постдокторанти (які здобули ступінь PhD менше 8 років назад) та дослідники (які отримали ступінь PhD більше 8 років назад). Програма відкрита для аспірантів та вчених усіх спеціальностей. Програма передбачає надання аспірантам та науковцям фінансування у розмірі 60 000 чеських крон для продовження їхньої науково-дослідницької діяльності в одному з інститутів Академії наук Чеської Республіки. Академія працевлаштовує дослідника на весь період тривалості гранту (кінцевий термін, до якого можна отримувати стипендію – 31 грудня 2023 року).
Для участі в програмі потрібно заповнити заявку. Заявка включає наступну інформацію: опис поточної ситуації в країні заявника, опис проєкту дослідження, CV (включно із переліком публікацій та найбільш вагомими результатами досліджень) тощо.
Заявки надсилаються на електронну адресу rihova@kav.cas.cz у двох форматах: Word та PDF.

Детальнішу інформацію про програму та бланк заяви, Ви можете знайти на сайті академії наук.