Участь викладачів кафедри
технології жирів та продуктів бродіння у
Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів, який відбувся 15-16
вересня 2016 року у місті Львові
Всеукраїнський форум пивоварів и рестораторів вже вдруге зібрав разом більше 120 власників та керівників пивоварних заводів, міні-пивоварень та рестораторів, що виготовляють пінний продукт на власних потужностях.
Захід проходив під егідою Міністерства аграрної політики України, за підтримки Львівської обласної адміністрації та міського голови м. Львів Андрія Садового, за сприяння Гільдії крафтових пивоварів України, за підтримки посольства Чехії в Україні.
Генеральний інформаційний партнер – журнал “Пиво. Технології та Інновації”. Генеральний спеціалізований партнер: Національна Ресторанна премія “Соль” Генеральний юридичний партнер: Юридична компанія «Пахаренко і партнери» Науковий патронат: Національний університет харчових технологій України, Одеська національна академія харчових технологій.
Головні партнери конференції – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу і “Кумпель Груп” (ресторан галицької кухні “Голодний Микола”)
Тема Форуму – «Пивоварня як успішний бізнес. Нові тенденції в крафтовому пивоварінні». Форум покликаний об’єднати пивоварів-крафтовиків України, озброїти їх новими знаннями, обдарувати цікавим досвідом. Учасники Форуму матимуть змогу дізнатися більше про інновації в смаках, інгредієнтах, упаковці, і конкурувати на ринку за значно вищими параметрами якості та цінності свого бренду, а також його регіональної автентичності, що базується на збереженні традицій і впровадженні нових технологій.
Учасниками форуму були: виробники і продавці крафтового пива: власники, керівники, технологи ресторанів-пивоварень, пивних ресторанів, пабів, інтернет-магазинів, ресторанних і торговельних мереж, власники і керівники малих, середніх і міні-пивоварень та пивзаводів, представники передових компаній з виробництва сировини, обладнання та матеріалів для пивоваріння з України та країн східної та західної Європи, а також науковці профільних закладів, журналісти і всі зацікавлені в пивному бізнесі.
Тарас Фольк – ООО «Пивоварня «Кумпель», м. Львів
Юрій Заставний – власник театру пива «Правда», м. Львів
Cory McGuinness, головний пивовар ресторану-пивоварні «Театр пива «Правда»
Пршемисл Брож – представник пивзаводу «Ривень», м. Рівно
Власник пивзаводу «Ривень» та ресторації, м. Рівно.
Згідно програми форуму розглядалися такі питання:
– «Ситуація у пивоварній галузі України. Розвиток крафтового пивоваріння – один із шляхів вирішення проблемних питань галузі», доповідач Юрій Заставний, член правління ГС «Гільдія крафтових пивоварів України», директор ресторану-пивоварні «Театр пива «Правда» (м.Львів).
– «Захист і капіталізація бізнесу ресторанів-пивоварень», доповідач Вероніка Березанська, голова комісії з питань інтелектуальної власності та недобросовісної конкуренції ICC Ukraine, координатор з підтримки громадських проектів компанії «Пахаренко і партнери».
– «Пивоварня як успішний бізнес. Нові тенденції в крафтовому пивоварінні світу», доповідач Катерина Конєва, засновник та головний редактор проекту «Напої. Технології та Інновації».
На дегустацію було представлено 29 зразків крафтового пива. Було переможців та вручено Почесні дипломи Дегустаційного конкурсу «Рівняння на кращих 2016». Вручення дипломів відбувалось у ресторані галицької кухні “Голодний Микола” Валентиною Поповою, головою Дегустаційної комісії та Андрієм Осіковським заступником голови комісії.
Це нагородження одного з переможців дегустаційного конкурсу зразків пива, а саме пивзавод «Ривень» м. Рівне.
Дуже цікавим був огляд пивоварні «Кумпель» та презентація крафтового пива від українських компаній і ресторанів-пивоварень. Відбулася також презентація пивного меню і фуршет від ресторану галицької кухні «Голодний Микола».
Головний технолог пивоварні «Кумпель» проводить екскурсію по пивоварні.
Це пристрій для миття кегів, за одну годину ця машина миє понад 40 кегів.
В рамках форуму відбулась Міжнародна виставка-презентація обладнання, технологій і матеріалів для крафтового пива.
Фахівці компанії «Шульц» представляють розроблену конструкцію присторою для сухого обмелювання пива НОР ВОМВ, який дозволяє провести процес «сухого обмелювання» пива максимально ефективно.
АТ Ветропак Гостомельский склозавод пропонує тару для розлива пива. Сьогодні з гордістю можна сказати, що заводчани засвоїли більшість передових європейських технологій виробництва скла і є найбільшою скляною кампанією України.
Фірма «Зіко» презентувала високо потужну систему очистки води, потужність 60 л/год. Висока потужність забезпечується завдяки мембранам Filmtec.
Фірма «Drsnk-n-Meter» запропонувала на форумі системи урахування та учету контролю розлива пива та інших напоїв.
Фірма «Concept Glass» представила до уваги увесь спектр посуду для пива у барах-ресторанах.
Для участі у форумі від НТУ «ХПІ» були запрошені професор Чумак Ольга Петрівна та доцент Березка Тетяна Олександрівна.
Доц. Березка Т.О., Заєць В. М. – начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Мінагрополітики; проф. Чумак О.П.
Поряд з проф. Чумак О.П. та доц. Березкою Т.О., Волинська Тетяна випускниця 2015р. кафедри технології жирів та продуктів бродіння, головний технолог
Ми дуже радіємо з досягнень наших випускників.
На форумі Український альянс по боротьбі з підробками та піратством представив експонати з музею підробок.
Співпраця з Національним університетом «Львівська політехніка»
Чумак О.П., професор кафедри технології жирів та продуктів НТУ «ХПІ»,
Дзіняк Б.О., професор кафедри технології органічних продуктів НУ «Львівська політехніка»