Наукові публікації співробітників кафедри

2024

  1. Nekrasov P.O., Berezka T.O., Nekrasov O.P., Gudz O.M., Molchenko S.M. Investigation of the basic laws of the kinetics of biocatalytic hydrolysis of vegetable oil. Journal of Chemistry and Technologies, 2024, 32(1), 191-197. Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v32i1.298927.
  2. Petik, I., Litvinenko, O., Stankevych, S., Zabrodina, I., Ponomarova, M., Kotliar, O., Kliuchko, R., Myhalenko, O., Pidpala, T., & Danylchuk, G. Determination of the cellulose- and lipid-containing components influence on the extrudate technological indicators. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2024, 2(6 (128), 6–13. Scopus, https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.301843.
  3. Безпала А., Шаповал А., Савайло Д., Демидова А., Півень О.Відходи виробництва цукру та їх раціональне використання. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2024, №3(21), С. 17–24. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2024.03.03.
  4. Петік І.П., Литвиненко О.А., Пономарьова М.С., Діхтярь А.М., Андрєєва С.С., Баландіна І.С., Карюк А.О. Вплив концентрації бета-каротину і хлорофілу на швидкість окиснення їхніх олійних розчинів. Інтегровані технології та енергозбереження, 2024, № 3, С. 71–79. https://doi.org/10.20998/2078-5364.2024.3.08

 

Матеріали конференцій:

  1. 1. Некрасов П.О., Некрасов О.П., Руднєва С.І., Березка Т.О., Мольченко С.М., Гудзь О.М. Дослідження кінетичних і термодинамічних параметрів біокаталітичного гідролізу рослинної олії. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 613.
  2. Матюхов Д.В. Статистична характеристика ігрової форми популяризації інженерної науки та її інтерпретація Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 609.
  3. Арутюнян Д.А., Півень О.М., Арутюнян Т.В. Розробка рецептури прохолоджуючого напою «Лілова насолода» з використанням математичного моделювання. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 551.
  4. Балишев К.І., Півень О.М. Розробка рецептури веганського морозива з використанням симплекс-ґратчастих планів Шеффе Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 552.
  5. Борисенко В.В., Півень О.М. Використання планів Шеффе для розробки рецептури нового морозива. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024.С. 556.
  6. Горохова Д. П., Півень О.М. Розробка рецептури морозива з морквою та волоським горіхом. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 569.
  7. Звєрєв В.В., Півень О.М. Розробка рецептури наливки з прянощами «Strawberry Pleasure». Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 580.
  8. Колесник І.Г., Півень О.М. Використання математичного моделювання для розробки рецептури цитрусового джему. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 590.
  9. Кудрявцева Ю.Д., Півень О.М., Демидова А.О. Використання сімплекс-гратчастих планів для розробки рецептури лікеру. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 597.
  10. Нехаєв Є.Р., Півень О.М. Розробка рецептури морозива діабетичного призначення. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 615.
  11. Пересоляк А.В., Півень О.М. Розробка рецептури карамельної пасти з додаванням кураги та волоського горіху. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 618.
  12. Савченко Д.О., Півень О.М. Визначення оптимальної рецептури гарбузового смузі за допомогою діаграми «Склад-властивість» Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 627.
  13. Штонда Д.О., Півень О.М., Демидова А.О. Використання діаграми «Склад-властивість» для оптимізації рецептури халви з волоського горіху. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 645.
  14. Янко В.С., Півень О.М. Розробка рецептури темного шоколаду із сублімованим ківі. Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХХХІІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2024, 22-25 травня 2024 р., Харків. Харків: НТУ «ХПІ», 2024. С. 648.
  15. Shevchenko A., Timchenko V.K., Myronenko L.S. An overview of the biorefinery concept application through bioprocessing of oil palm empty fruit bunch. Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування [Електронний ресурс]: матеріали Міжнар. наук. конф., 25-26 квітня 2024 р. / Держ. біотехнол. ун-т. – Х., 2024. C.189-191. – Електронні текстові дані. – Режим доступу: http://btu.kharkov.ua/nauka/konferentsiyi/.
  16. Чумак О.П. Дослідження взаємозв’язку олійності насіння соняшнику та ботанічної олійності лушпиння. European congress of scientific achievements. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference. Barca Academy Publishing. Barcelona, Spain. 2024. Pp. 94-102. URL: https://sci-conf.com.ua/vii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-european-congress-of-scientific-achievements-15-17-07-2024-barselona-ispaniya-arhiv/.
  17. Чумак О.П. Дослідження шляхів зменшення втрат олії при переробці соняшнику в шеретувально-віяльному відділенні. Perspectives of contemporary science: theory and practice. Proceedings of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Lviv, Ukraine. 2024. Pp. 160-166. URL: https://sci-conf.com.ua/vi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-perspectives-of-contemporary-science-theory-and-practice-22-24-07-2024-lviv-ukrayina-arhiv/.
  18. Чумак О.П. Одержання етилових естерів для виробництва основи туалетного мила Analysis of the phaunistic composition of Ukraine. Innovative development of science, technology and education. Proceedings of the 11th International scientific and practical conference. Perfect Publishing. Vancouver, Canada. 2024. Pp. 157-166. URL: https://sci-conf.com.ua/xi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-innovative-development-of-science-technology-and-education-1-3-08-2024-vankuver-kanada-arhiv/.
  19. Нащанський Д. В., Демидов І. М. Окиснення жирів в твердій фазі. Особливості процесу. Science and society: modern trends in a changing world. Proceedings of the 3rd International scientific and practical conference. MDPC Publishing. Vienna, Austria. 2024. Pp. 160-165. URL: https://sci-conf.com.ua/iii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-science-and-society-modern-trends-in-a-changing-world-19-21-02-2024-viden-avstriya-arhiv/.
  20. Гетьман П.В., Півень О.М. Розробка технології отримання СО2 – екстракту коріандру із заданими фізико-хімічними показниками. Теоретичні та практичні дослідження молодих вчених: зб. тез доп. 18-ї Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів та аспірантів, 19-22 листопада 2024 р. Харків: НТУ “ХПІ”, 2024. С. 629-630.
  21. Серветник О.П., Півень О.М Обґрунтування раціонального використання вторинної сировини у пивоварінні. Теоретичні та практичні дослідження молодих вчених: зб. тез доп. 18-ї Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів та аспірантів, 19-22 листопада 2024 р. Харків: НТУ “ХПІ”, 2024. С.610-611.
  22. Янко В., Півень О., Матюхов Д. Удосконалення рецептури шоколаду шляхом введення добавок профілактичного призначення. Актуальні проблеми хімії та хімічної технології: матеріали ІІ-ї Міжнародної науково–практичної конференції, 21-22 листопада 2024 р. Київ: НУХТ, 2024 р. С.98.
  23. Perevalov L., Piven O. A new method of hulling oil seeds in Ukraine. The 5th International Electronic Conference on Foods, 28–30 October 2024. P. 25. https://sciforum.net/events_files/1061/customs/574f625aef7d2902d5a5c7b24229bb76.pdf.
  24. Piven O.М., Demydov I.M., Melnyk D.M., Minchenko O.A. Evaluation of expanded measurement uncertainty of mustard oil density. XXI International Scientific and Technical Seminar “Uncertainty in Measurement: Scientific, Normative, Applied and Methodical Aspects”, (UM-2024), Kharkov national university of radio electronics national scientific centre “Institute of metrology” Technical university-Sofia union of the metrologists in Bulgaria, December 4-5, 2024, р.78.

 

Навчальні посібники, монографії:

 

Чумак О.П. Науково-практичні основи дегустації спиртовмісних напоїв: навчальний посібник. Харків, НТУ «ХПІ», видавництво ФОП «Рубан», 2024. 256 с.

 

2023

  1. Optimization of the parameters of biocatalytic hydrolysis of vegetable oil using the methods of neural networks and genetic algorithms / P.O. Nekrasov, T.O. Berezka, O.P. Nekrasov, O.M. Gudz, S.M. Molchenko, S.I. Rudneva // Journal of Chemistry and Technologies. – 2023. – Vol. 31. – № 1. – рр. 140–146. (Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v31i1.274704).
  2. Demydova A., Yevlash V., Аksonova O., Priss O. Study of ways to reduce the viscosity of sunflower lecithin // Food science and technology. 2023. Vol. 17, Issue 1. P. 4-11. Web of Science, DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v17i1.2557
  3. Obtaining antioxidants from food industry waste and their use in fats / A. Demydova, S. Molchenko, T. Berezka, O. Piven, O. Chumak, O. Аksonova // Food science and technology. – 2023. – Vol. 17. – Issue 2. – P. 32–40.

Web of Science, DOI https://doi.org/10.15673/fst.v17i2.2598

  1. Petik, I., Litvinenko, O., Kalyna, V., Ilinska, O., Raiko, V., Filenko, O., Lutsenko, M., Romanova, T., Svishchova, Y., & Ivakin, O. (2023). Development of extruded animal feed based on fat and oil industry waste. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (122), 112–120. Scopus, https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.275509
  2. Лебедєва К. О., Черкащина Г. М., Савченко Д. О., Матюхов Д. В., Лебедєв В. В. Вивчення біологічно-активних полімерних гідрогелів для регулювання водно-ліпідного балансу. Інтегровані технології та енергозбереження. – 2023. – № 2. C. 77-84.
  3. Кудрявцева Ю., Демидова А., Півень О. (2023). Зберігання та контроль якості лікеро-горілчаної продукції. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (4(18), 65–72. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2023.04.09.

 

Матеріали конференцій:

  1. 1. Використання методів нейронних мереж і генетичних алгоритмів для дослідження біокаталітичного гідролізу олії / П.О. Некрасов, О.П. Некрасов, Т.О. Березка, С.М. Мольченко, О.М. Гудзь / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 585.
  2. Велетнюк Д.Є. Розробка рецептури йогуртового лікеру «Creamy harvest» з використанням планів Шеффе / Д.Є. Велетнюк, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 522.
  3. Винокурова А.П. Використання математичного моделювання при розробці рецептури лікеру «Anna Banana» / А.П. Винокурова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 523.
  4. Гогоша А.Р. Розробка рецептури соусу «Tropical» з використанням математичної моделі «склад – властивість» / А.Р. Гогоша, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 532.
  5. Зінов’єва Є.О. Розробка рецептури кремового лікеру «Tropical Legend» / Є.О. Зінов’єва, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 553.
  6. Якушенков О.Д. Оптимізація рецептури плодового дистиляту / О.Д. Якушенков, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 627.
  7. Сидоренко Т.Р. Використання сімплекс-гратчастих планів для розробки рецептури лікеру / Т.Р. Сидоренко, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 606.
  8. Гончарова В.Г. Використання регресійного аналізу для розробки рецептури бутербродної пасти / В.Г. Гончарова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 533.
  9. Подкоритов М.Я. Сімплексний метод планування експерименту для оптимізаціі рецептурного складу глінтвейну / М.Я. Подкоритов, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 596.
  10. Костюченко М.С. Використання діаграми «склад-властивість» для оптимізації рецептури ікри овочевої гарбузової / М.С. Костюченко, Півень О. М. / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 564.
  11. Кузьменко В.С. Оптимізація рецептурної композиції сиркової пасти з використанням ґратчастих планів Шеффе / В.С. Кузьменко, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 572.
  12. Триполка Д.Д. Використання сімплексного медоду планування експерименту для розробки рецептури лікеру / Д.Д. Триполка, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 616.
  13. Татарінова О.І. Використання сімплекс-гратчастого плану “склад-властивість” для оптимізації рецептури шоколаду з добавками / О.І. Татарінова, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 613.
  14. Чаплигін Л.А. Розробка рецептури шоколадно-горіхової пасти з використанням планів Шеффе / Л.А. Чаплигін, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 619.
  15. Ель Казма Д.М. Оптимізація рецептурного складу печива за допомогою регресійного аналізу / Д.М. Ель Казма, О.М. Півень / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 546.
  16. Демидова А.О. Дослідження впливу вмісту продуктів окиснення в соняшниковій олії на утворення в ній токсичних сполук – 3-MCPD-ефірів та ефірів гліцидолу / А.О. Демидова / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 540.
  17. Демидова А.О. Підвищення ефективності гідратування соняшникової олії за рахунок використання сульфату амонію / А.О. Демидова, К.І. Балишев / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 541.
  18. Матюхов Д.В. Особливості застосування мовної генеративної попередньо навченої трансформаційної моделі для вирішення актуальних задач науково-технічного і освітнього характеру в межах спеціальності “Харчові технології” / Д.В. Матюхов / Тези доповідей XXXІ Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2023 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2023 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2023. – С. 584.
  19. Чумак О.П. Щодо отримання маслинової олії з неповними ацилгліцеринами // Scientific progress: innovations, achievements and prospects. Proceedings of the 5th International scientific and practical conference, February 6-8, 2023, Munich, Germany. – MDPC Publishing. Munich, Germany, 2023. – pp. 185-191. URL: https://sci-conf.com.ua/v-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-scientificprogress-innovations-achievements-and-prospects-6-8-02-2023-myunhen-nimechchinaarhiv/.
  20. Чумак О.П. Щодо дослідження тиражної суміші ігристого вина // Science and innovation of modern world. Proceedings of the 6th International scientific and practical conference, February 23-25, 2023, London, United Kingdom. – Cognum Publishing House. London, United Kingdom, 2023.– pp. 310-316. URL: https://sci-conf.com.ua/vi-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-science-and-innovation-of-modern-world-23-25-02-2023-london-velikobritaniya-arhiv/.
  21. Чумак О.П. Дослідження змін фізико-хімічних показників тиражної суміші ігристого вина під час вторинного бродіння // Progressive research in the modern world. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference, March 29-31, 2023, Boston, USA. – BoScience Publisher. Boston, USA. 2023. – pp. 215-222. URL: https://sci-conf.com.ua/vii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-progressive-research-in-the-modern-world-29-31-03-2023-boston-ssha-arhiv/.
  22. Чумак О.П. Одержання етилових естерів жирних кислот // European scientific congress. Proceedings of the 3rd International scientific and practical conference. Barca Academy Publishing, April 17-19, 2023, Madrid, Spain. – 2023. – pp. 165-171. URL: https://sci-conf.com.ua/iii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-european-scientific-congress-17-19-04-2023-madrid-ispaniya-arhiv/.
  23. Чумак О.П. Щодо одержання триацилгліцеринів жирних кислот // // Progressive research in the modern world. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference, 27-29 April, 2023, Boston, USA. – BoScience Publisher. Boston, USA, 2023. – pp. 223-229. URL: https://sci-conf.com.ua/viii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-progressive-research-in-the-modern-world-27-29-04-2023-boston-ssha-arhiv/.
  24. Kizim S. B., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Production of vegetable cream spread via probiotic lactic acid cultures. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.16-22. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  25. Neshtak A. L., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Development of herbal antibacterial liquid soap against bacterial skin diseases. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.43-49. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  26. Kononenko S.Y., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Comparison and selection of fermentation method that would be optimal for obtaining high quality cocoa beans. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.220-230. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125
  27. Mazin S. V., Myronenko L.S., Timchenko V.K. (2023). Effect of starch microencapsulation on survival of Lactobacillus casei and Bifidobacterium bifidum in mayonnaise sauce. Хімія, Біо- і Фармтехнології, Екологія та Економіка в Харчовій, Косметичній та Фармацевтичній Промисловості: Збірник матеріалів XІ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2023 року – Харків: НТУ «ХПІ», с.233-239. ISSN 2409- 6423 https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/71125.
  28. Piven O., Chunikhina T. (2023). Measurement uncertainty of density of anise extract as one of the components of new tincture. Uncertainty in measurement: scientific, normative, applied and methodical aspects (UM-2023): Theses of reports of XX International Scientific and Technical Seminar, Kharkov national university of radio electronics national scientific centre “Institute of metrology”, Technical university-Sofia union of the metrologists in Bulgaria, November 27-28, 2023, Р.18-19