Наукові статті співробітників кафедри

2022

Статті:

  1. Pavlo O. Nekrasov, Tetiana O. Berezka, Oleksandr P. Nekrasov, Olga M. Gudz, Svitlana I. Rudneva, Svitlana M. Molchenko. Study of biocatalytic synthesis of phytosterol esters as formulation components of nutritional systems for health purposes. Journal of Chemistry and Technologies, 2022, 30(3), 404-409 (SCOPUS, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v30i3.265174).
  2. Demydova, A., Levchuk, I., Yevlash, V., Aksonova, O., & Foshchan, A. (2022). Впливпродуктів окиснення та інших прекурсорів на вміст 3-MCPD та ефірів гліцидолу в дезодорованій соняшниковій олії. Food Science and Technology16(1), 50-57.  (Web of Science, DOI:  https://doi.org/10.15673/fst.v16i1.2284)
  3. Belinska, A., Bliznjuk, O., Shcherbak, O., Masalitina, N., Myronenko, L., Varankina, O., Samoilenko, S., Borovkova, V., Kibenko, N., Timchenko, V. (2022). Improvement of biotechnological interesterification of fatty systems via usage of immobilized enzyme preparation. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, Vol. 6 No. 6(120), 6–13. (SCOPUS, doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.268373.
  4. 4. Левчук І.В., Голубець О.В., Тимченко В.К., Арутюнян Т.В. Науково-практичні аспекти розробки експрес методу визначення цис- та транс-ізомерів // Таврійський науковий вісник. – Серія : технічні науки. – Херсон : видавничий дім «Чольветика», 2022, – Вип.1. – С.76-85
  5. Демидова А. О., Носенко Т. Т. Дослідження антиоксидантної активності рослинної сировини із ягідних культур/ Наукові праці НУХТ 2022. Том 28, № 1 – С. 175 – 186. DOI: 10.24263/2225-2924-2022-28-1-17.

 

Матеріали конференцій:

  1. O. Piven and T. Chunikhina, “Measurement Uncertainty Evaluation of the Aqueous Solutions of Gelatin’s Rheological Characteristics by Penetrometer,”XXXII International Scientific Symposium Metrology and Metrology Assurance (MMA), 2022, pp. 1-4. Scopus, doi: 10.1109/MMA55579.2022.9992521.
  2. O. Piven and T. Chunikhina, “Measurements Accuracy in the Research of Food Emulsion Stability Based on the Regression Analysis,”XXXII International Scientific Symposium Metrology and Metrology Assurance (MMA), 2022, pp. 1-4. Scopus, doi: 10.1109/MMA55579.2022.9992418.
  3. Розробка рецептури настоянки «Magical garden» з використанням натуральних компонентів / Д.В. Калініченко, О.М. Півень / Тези доповідей XXX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2022 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2022 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2022. – С. 430.

 

  1. Piven O.M., Demydov I.M., Melnyk D.M., Minchenko O.A. Processing results of measurement when determining the rapeseed oil density, XIX International Scientific and Technical Seminar “Uncertainty in Measurement: Scientific, Normative, Applied and Methodical Aspects”, (UM-2022), Theses of reports of XIX International Scientific and Technical Seminar, Kharkov national university of radio electronics national scientific centre “Institute of metrology” Technical university-Sofia union of the metrologists in Bulgaria, December 7-8, 2022.
  2. Дослідження кінетики біокаталітичної етерифікації фітостеролів / П.О. Некрасов, О.П. Некрасов, Т.О. Березка, С.М. Мольченко, О.М. Гудзь / Тези доповідей XXX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2022 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 19-21 жовтня 2022 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2022. – С. 455.
  3. Матюхов Д.В. Вплив технології обробки на вміст антинутрієнтів в сої : матеріали IV міжнародної конференції “Сучасні технології соєвої індустрії”, м. Київ, 9–10 лют. 2022 г. / Expert-Agro, Київ, 2022.

 

Навчальні посібники, монографії:

  1. Великі наукові ідеї, які змінили Світ: навч. посіб. до циклу уроків міждисциплінарного освітнього проекту «Великі наукові ідеї, які змінили Світ / Мінакова К.О., Петров С.О., Радогуз С.А., Сокол Є.І., Матюхов Д.В. та ін. – Харків: НТУ «ХПІ», 2022. – 220 с.

 

2021

Статті:

  1. Кореляція жирнокислотного складу олій з явищем поліморфізму / Мазаєва В.С., Голодняк В.О., Демидов І.М., Левчук І.В., Ситнік Н.С., Коваленко З.І., Онопрієнко Т.О. // Питання хімії та хімічної технології. – Дніпро: ДВНЗ “Український державний хіміко-технологічний університет”, 2021. – №2. – С. 65–72. (SCOPUS, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2021-135-2-65-72)
  2. Oxidization resistance and sorption properties of oleogels as new-generation fatty systems / P.O. Nekrasov, N.A. Tkachenko, O.P. Nekrasov, O.M. Gudz, T.O.Berezka, S.M. Molchenko // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii. – 2021. – No. 4. – pp. 89-95. (SCOPUS, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2021-137-4-89-95)
  3. 3. Comparison of acid degumming methods and their influence on the formation of 3-MCPD-esters and glycidyl esters in sunflower oil deodorization / A. Demydova, I. Levchuk, O. Àksonova, S. Molchenko, I. Demidov // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii. – 2021. – No. 4. – pp. 50-57. (SCOPUS, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2021-137-4-50-57)
  4. A study of the influence of calcium acetate on the process of sunflower oil degumming / Anastasija O. Demydova, Fedir F. Ghladkyj, Olena F. Aksonova, Svitlana M. Molchenko // Journal of Chemistry and Technologies. – 2021. – Vol. 29. – № 2. – рр. 301-311. SCOPUS, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v29i2.217685.
  5. Study on antioxidants extraction from oak bark and their use for oxidation stability of sunflower oil / A. Demidova, T. Nosenko, V. Bahmach, E. Shemanska, S. Molchenko // Ukrainian Food Journal. –2021. – Vol. 10. – Issue 3. – рр. 552-563. (Web of Science, DOI: https://doi.org/10.24263/2304-974X-2021-10-3-9)
  6. Research on a new approach to low-temperature deodorization and its effect on oxidative deterioration of fish oil / Anastasiia O. Demydova, Olena F. Aksonova, Svitlana M. Molchenko, Fedir F. Hladkyi // Journal of Chemistry and Technologies. – 2021. – Vol. 29. – № 4. – рр. 639-649. SCOPUS, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v29i4.238356
  7. Теоретичні та експериментальні дослідження процесу низькотемпературного обрушування високоолійного соняшнику в умовах дії відцентрового поля / Л.І. Перевалов, В.О. Голодняк, І.М. Демидов, В.К. Тимченко, О.М. Півень, С.М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2021. – № 1. – С. 57–66. doi: https://doi.org/10.20998/2278-5364.2021.1.07
  8. Kasianenko L. Esters of stearic acid of epoxidized sunflower oil as a grease for internal combustion engines [L.Kasianenko, I.Demydov] // Deutsche Internationale Zeitschrift für zeitgenössische Wissenschaft. – 2021. – №6. – P. 39-43. https://cyberleninka.ru/article/n/esteri-stearinovoyi-kisloti-epoksidovanoyi-sonyashnikovoyi-oliyi-yak-mastilniy-material-dlya-dviguniv-vnutrishnogo-zgorannya.
  9. Havriushenko K. Sodium glycinate as a neutralizing agent in technologies of refining modified fats / K. Havriushenko, D. Kalinichenko, F. Gladkiy // Deutsche Internationale Zeitschrift für zeitgenössische Wissenschaft. 2021. – №8. – Р. 40 – 44.
  10. Вміст MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу в олійно-жирових продуктах / А.О. Демидова, С.М. Мольченко, І.В. Левчук, Т.Т. Носенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій: зб. наук. пр. / відпов. ред. О. Шевченко. – Київ: НУХТ, 2021. – Том 27. – № 1. – С. 135–150. DOI: 10.24263/2225-2924-2021-27-1-15.
  11. Демидова А.О. Сучасні способи гідратування рослинних олій: аналітичний огляд / А.О. Демидова, Ф.Ф. Гладкий, Т.О. Березка // Innov Biosyst Bioeng. – 2021. – vol. 5. – no. 2. – рр. 105–116. https://doi.org/10.20535/ibb.2021.5.2.227359.
  12. Демидова А.О. Вплив окремих стадій рафінування на вміст МСPD-ефірів та ефірів гліцидолу в дезодорованих оліях і методи його зменшення // А.О. Демидова, Т. Т. Носенко, І. В. Левчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2021. – т.23. – № 3. – С. 122 – 134. DOI: 10.24263/2225-2924-2021-27-3-15.
  13. Демидова А.О., Гладкий Ф. Ф., Шеманська Є. І. Дослідження можливості дезодорування соняшникового лецитину / А.О. Демидова, Ф.Ф. Гладкий, Є.І. Шеманська // «Наукові праці Національного університету харчових технологій».– 2021. – т.27. – № 4. – С. 199 – 208. DOI: 10.24263/2225-2924-2021-27-4-20.
  14. Лабейко М.А. Сравнительный анализ двух способов повышения степени экстрагирования хлорогеновой кислоты из подсолнечного шрота / Лабейко М.А., Гладкий Ф.Ф. – Научно-практический журнал «Масложировой комплекс». – 2021. – № 1 (72). – С. 35-36.
  15. Демидова А.О. Дослідження зв’язку між кінетикою окиснення та погіршенням сенсорних характеристик рослинних олій / Вісник аграрної науки Причорномор’я. – № 4 (112), 2021 DOI: 10.31521/2313-092X/2021-4(112)-9

 

Матеріали конференцій:

  1. Дослідження впливу термообробки на якість вина / О.П. Чумак, А.О.Сабецька, А.М.Узлова / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 261.
  2. Ароматизовані вина з лікувальними та профілактичними властивостями / О.П. Чумак, А.М.Узлова, І.В. Довбуш / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 262.
  3. Вплив ферментних препаратів на біохімічні процеси при переробці винограду та ягід / О.П. Чумак, А.М.Узлова, І.К. Бандурян / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 266.
  4. Розробка рецептури фруктового квасу з прянощами / Є.Е. Шпакова, О.М. Півень, А.О. Демидова / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 269.
  5. Встановлення особливостей зв’язку між продуктами окиснення та органолептичними характеристиками жирів в процесі їх зберігання / А.О. Демидова, А.С.Черняк, Т.О. Березка / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 136.
  6. Використання відпрацьованих адсорбентів олієжирової галузі промисловості / А.М. Морозова, С.М. Мольченко, І.М. Демидов / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 197.
  7. Дослідження режимів сушіння насіння ріпаку / Д.В. Пазюк, Є.І. Шеманська, А.О. Демидова / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 211.
  8. Використання жирів, виділених з відпрацьованого адсорбенту / В.А. Пишний, С.М. Мольченко, І.М. Демидов / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 218.
  9. Вплив вязкості-міцністних властивостей олії сферосом на обрушування насіння соняшнику за мінусових температур / Л.І. Перевалов, Л.А. Чаплигін / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 213.
  10. Методи досліджень та ідентифікації молочного жиру / Н.С. Ситнік, З.П.Федякіна, В.К.Тимченко / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 243.
  11. Споживчий попит олієжирової продукції / Н.С.Ситнік, З.П.Федякіна, В.К. Тимченко, О.А. Тимченко / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 244.
  12. Новий спосіб рафінації модифікованих жирів / Д.В.Калініченко, Ф.Ф.Гладкий, К.О. Гаврюшенко / Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 159.
  13. Розробка рецептури настоянки «Spiced coffee» з використанням натуральних компонентів/ Сирку М.А., Півень О.М., Мольченко С.М./ Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 242.
  14. Pозробка рецептури горілки «Освіжаюча» з використанням натуральних екстрактів / Котєльнікова Д.Є., Півень О.М., Березка Т.О./ Тези доповідей XXIX Міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2021 [«Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»], 18-20 травня 2021 р., Харків. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. – Ч. ІІ. – С. 172.
  15. Investigation of a flax seeds lipids stability to oxidation under action of own enzymes / Belinska A., Timchenko V., Shcherbak E., Myronenko L. / The VI International Science Conference [«Innovative technologies in science and practice»], October 26-28, 2021, Haifa, Israel. – P. 414.
  16. Лабейко М.А., Гладкий Ф.Ф. Сравнительный анализ двух способов повышения степени экстрагирования хлорогеновой кислоты из подсолнечного шрота / Лабейко М.А., Гладкий Ф.Ф. / Матеріали ХІV Міжнародної науково-практичної конференції [“Олієжирова галузь: технології і ринок”], 26–27 травня 2021 м. Київ. – Дніпропетровськ: Експерт Агро, 2021. – С. 31– 33.

 

Навчальні посібники, монографії:

Півень О.М., Папченко В.Ю., Демидов І.М., Добрунов Д.Є. Технологія стабілізації жирів щодо окиснювального псування: монографія. Київ: Аграрна наука, 2021. – 124 с

 

2020

  1. Optimizing the parameters of the production process of fat systems with a minimum content of trans-isomers / P.O. Nekrasov, O.M. Gudz, O.P. Nekrasov, T.O. Berezka // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii, 2020, No. 3, pp. 128-133. Scopus.
    (SCOPUS, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2020-130-3-128-133).
  2. Метрологічні особливості вимірювання з півдищеною точністю густини нерафінованих олій / Ю.В. Кузьменко, Д.М. Мельник, О.А. Мінченко, В.О. Голодняк, І.М. Демидов, О.М. Півень, В.І. Шевченко, Д.А. Смородський, В.В. Хасанов // Український метрологічний журнал. – 2020. – № 3A. – C. 17–22. (Web of Science, https://doi.org/10.24027/2306-7039.3А.2020.217618).
  3. The technology of modification of fats (acyglycerols) by changing the composition of the alkyl / K. O. Havriushenko, O. O. Udovenko, F. F. Gladkiy // Nauka i studia. Przemyśl: Nauka i studia, 2020. – №7 (209). – Р. 44-58.
  4. Technology of culinary (frying) fats / O. Udovenko, F. Gladkiy, I. Shkredov, K. Havriushenko, O. Litvinenko, K. Kunitsia // (2020), «EUREKA: Life Sciences» Number 3, P. 10-17. DOI: 10.21303/2504-5695.2020.001318 (г. Таллинн, Эстония).
  5. Лабейко. М.А. Влияние способа экстрагирования на эффективность извлечения хлорогеновой кислоты из подсолнечного шрота. / М.А. Лабейко, Ф.Ф. Гладкий, О.В. Жулинская и [др.] // Norwegian Journal of development of the International Science. – 2020. – Vol. 2. – No 44. – P. 23-27. https://issuu.com/njd-iscience/docs/njd_44_2/s/11157891
  6. Мироненко Л.С., Перевалов Л.І., Тимченко В.К., Попов М.О., Арутюнян Т.В. Технологічні та економічні аспекти обрушування насіння сафлору вітчизняних сортів // Nauka i studia.- Przemysl: Nauka I studia, 2020. – №2 (204). – С. 51-61.
  7. Kasianenko L. The technology for producing greases based on sunflower oil by hydrochlorination of oil / L. Kasianenko, I. Demydov, S. Molchenko // Norwegian Journal of development of the International Science. – 2020. – №40. – С. 5–8.
  8. Гаврюшенко К.О. Новий емульгатор і консервант на основі рицинової кислоти / Гаврюшенко К.О., Ф.Ф. Гладкий, В.В. Скляр // Norwegian Journal of development of the International Science. – 2020. – № 51 (1). С. 5–11.
  9. Кристалізація суміші какао-масла та нових модифікованих жирів / К.О. Гаврюшенко, Ф.Ф. Гладкий, В.М. Баумер, В.С. Мазаєва // Norwegian Journal of development of the International Science. – 2020. – № 52 (1). С. 10–19.
  10. Havriushenko K. Analysis of the ethyl stearate properties as a new alternative to cocoa butter / K. Havriushenko, F. Gladkiy // Technology audit and production reserves. – 2020. – № 6/3 (56). – С. 36–40. doi: 10.15587/2706-5448.2020.218645.
  11. Гаврюшенко К.О. Експериментальна оцінка можливої токсичності етилстеарату за умов використання його в якості харчового продукту / К.О. Гаврюшенко, Т.В. Горбач, Ф.Ф. Гладкий // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2020. – № 26 (6), С. 189–196. doi: 10.24263/2225-2924-2020-26-6-21.
  12. Analysis of the influence of technological parameters of the chlorogenic acid extraction process from sunflower meal on the degree of its extraction / M. Labeiko, F. Gladkiy, S. Bochkarev, V. Mazaeva, E. Litvinenko, T. Ovsiannikova, S. Zhyrnova, N. Sytnik // Technology audit and production reserves, 2020. – № 1/3(51). – P. 38-43. doi: 10.15587/2312-8372.2020.198765
  13. Технологія поверхнево-активних похідних рицинової кислоти / К.О. Гаврюшенко, Ф.Ф. Гладкий // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – 2020. – № 5 (1359). – С. 56-62. doi: 10.20998/2220-4784.2020.05.09
  14.  Модифіковані жири: окиснювальна стабільність і визначення шляхів застосування у складі харчових продуктів / О. О. Удовенко, Ф. Ф. Гладкий, О. А. Литвиненко, К. В. Куниця, Н. С. Ситнік // Наукові праці НУХТ. – К: НУХТ, 2020. – № 2. – С. 176-186.
  15. Показники якості модифікованих жирів нового покоління / О.О. Удовенко, Ф.Ф. Гладкий, І.В. Шкредов, К.О. Гаврюшенко// Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – 2020. – № 3 (5). – С. 66-72. doi:10.20998/2413-4295.2020.01.10
  16. Мироненко Л.С., Тимченко В.К., Перевалов Л.І., Арутюнян Т.В. Дослідження показників безпеки та окиснювальної стабільності сафлорової олії // Інтегровані технології та енергозбереження. Щоквартальний науково-практичний журнал. – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – №1. – C. 72-81.
  17. Касьяненко Л. М. Одержання мастил із жирової сировини / Л. М. Касьяненко, І. М. Демидов, Є. І. Шеманська. // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2020. – №26. – С. 53–58.
  18. Півень О.М. Розробка рецептури нового лікеро-горілчаного напою «Зоряна ніч» / О.М. Півень, С.М.Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2020. – № 3. – С. 54–62.
  19. Оптимізація рецептурного складу та деяких споживчих властивостей гречаних цукерок / О.М.Півень, І.М. Демидов, С.М.Мольченко, Т.О.Березка // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – № 6 (1360). – С. 71–76.
  20. Використання епоксидованої соняшникової олії для одержання біомастильних матеріалів / Касьяненко Л.М., Демидов І.М., Мольченко С.М., Демидова А.О. // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – № 6 (1360). – С. 61–65.
  21. Технологічні аспекти одержання високоякісного ядра соняшнику для кондитерської промисловості / Перевалов Л.І., Фадєєв Л.В., Тимченко В.К., Д’яченко М.В. // Вісник Національного Технічного Університету «ХПІ». Серія «Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів». – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – №5 (1359). – С. 51-55.
  22. Теоретичні та експериментальні дослідження процесу обрушування насіння соняшнику кондитерського сорту / Перевалов Л.І., Фадєєв Л.В., Тимченко В.К., Півень О.М., Д’яченко М.В // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2020. – №2 – С. 57- 68.
  23.  Левчук І.В., Некрасов П.О., Кіщенко В.А., Голубець О.В., Тимченко В.К., Арутюнян Т.В. Жирнокислотний, стериновий та ацилгліцериновий склад олій та жирів / Довідкове видання // Київ: Видавництво «Сталь», 2020. – 207с.

2019

  1. Nekrasov P.O. Fatty systems with reduced content of trans-fatty acids / P.O Nekrasov, O.M. Gudz, O.P. Nekrasov, V.A. Kishchenko, O.V. Holubets // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii, 2019, No. 3, pp. 132 ‒ 138.
    (SCOPUS, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2019-124-3-132-138).
  2. Nekrasov P. Optimization of the composition of next generation fatty systems / P. Nekrasov, O. Gudz, O. Nekrasov, T. Berezka // Technology audit and production reserves ‒ 2019, № 1/3 (45) – P. 16‒20.
  3. Nekrasov P.O. Дослідження мікробіологічних показників мяких маргаринів на основі олеогелів / P.O. Nekrasov, O.M. Gudz // Wschodnioeuropejskie Czasopismo Naukowe (East European Scientific Journal) №5 (45). 2019. P. 38 ‒ 41.
  4. Некрасов П.О. Кінетика і термодинаміка ферментативного процесу виробництва / П.О. Некрасов, О.М. Гудзь, С.І. Руднєва, О.П. Некрасов // Інтегровані технології та енергозбереження, 2019. ‒ №2. ‒ С. 11‒19.
  5. Фотохімічна ізомеризація олефінів / Є.О. Гончаров, Ф.Ф. Гладкий, А.С. Абу Шейба, В.В. Скляр // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Сер.: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів: зб. наук. пр. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2019. – № 21. – С. 57–61.
  6. Про здатність природних антиоксидантів впливати на окиснення харчових рослинних олій / М.А. Лабейко, Н.М. Любченко, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2019. – №1. – С. 78–85.
  7. Удосконалення методики кількісного визначення хлорогенової кислоти у шроті з насіння соняшнику / М.А. Лабейко, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий, З.П. Федякіна // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2019. – № 45 (1321). – С. 88-92.
  8. Деякі аспекти щодо гідролізу хлорогенової кислоти, отриманої зі соняшникового шроту / М.А. Лабейко, Н.М. Любченко, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2019. – №2. – С. 32–37.
  9. Дослідження ефективності ряду розчинників щодо можливості екстрагування хлорогенової кислоти зі соняшникового шроту / М.А. Лабейко, Н.М. Любченко, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів: зб. наук. пр. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2019. – № 15 (1340). – С. 56-60.
  10. Касьяненко Л. Н. Можливість одержання біомастильних матеріалів шляхом хімічної модифікації олій / Л.М. Касьяненко, І.М. Демидов, С.М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” Серія: Іноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – 2019. – № 15. – С. 51–55.
  11. Кравченюк Х.Ю. Аналітична модель деградації бактеріальної плівки на поверхні трубопроводу із нержавіючої сталі / Х.Ю. Кравченюк, І.Я. Стадник, С.М. Мольченко, І.М. Демидов // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2019. – № 15 (1340). – С. 25–30.
  12. Виявлення сторонніх жирових домішок в соняшниковій олії / В.С. Мазаєва, І.М. Демидов, Н.С. Ситнік // Nauka i studia. – Przemysl: Sp. z o. o. «Nauka i studia». – 2019. – № 5 (194). – S. 52–61.
  13. Исследование особенностей фазовых превращений бинарных смесей олеина и стеарина, которые получены из пальмового масла, методом дифференциальной сканирующей калориметрии / В.С. Мазаєва, И.Н. Демидов, В.О. Голодняк, З.И. Коваленко, Т.А. Оноприенко // Norwegian Journal of development of the International Science. – 2019. – № 36(2). – С. 19–28.
  14. Касьяненко Л.Н. Использование растительных масел для получения базовых основ моторных масел / Л.Н. Касьяненко, И.Н. Демидов, В.М. Сорочинский // Масложировой комплекс. – Днепр: ИА «Эксперт-Агро». – 2019. – № 1(64). – С. 41–42.
  15. Исследование изменения концентраций твердых и жидких триацилглицеролов в жирах методом дифференциальной сканирующей калориметрии / И.Н. Демидов, В.С. Мазаєва, В.А. Голодняк, Т.А. Оноприенко, Н.С. Сытник.// Международное научно-практическое отраслевое издание «Масложировой комплекс». – Днепр: ИА «Эксперт-Агро». – 2019. – № 2(65). – С. 50–53.
  16. Касьяненко Л.Н. Облученное УФ-излучением подсолнечное масло как альтернатива нефтяным смазочным материалам / Л.Н. Касьяненко, И.Н. Демидов // Масложировой комплекс. – Днепр: ИА «Эксперт-Агро». – 2019. – № 3. – С. 29–31.
  17. Демидова А.А. Низкотемпературная дезодорация масел без использования дезодорационной колонны / А.А. Демидова // Масложировой комплекс. – Днепропетровск. – «Эксперт Агро». – № 3 (66). – 2019. – С. 44–48.
  18. Аналіз структурних показників олії з насіння сафлору, адаптованого за умов східного лісостепу / Л.С. Мироненко, В.К. Тимченко, Л.І. Перевалов, Т.В. Арутюнян // Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. − Серія: технічні науки. – Київ. − Том 30 (69). – Ч. 2. − № 5.− 2019. – С. 98−103.
  19. Перевалов Л.І. Вплив вологості насіння високоолеїнового соняшнику гібрида Український F1 на обрушування цього насіння в замороженому стані / Л.І. Перевалов, О.М. Півень, С.О. Тесленко // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2019. – № 4.– С.56–63.
  20. Матюхов Д.В. Перспективы соєвого протеина для нанотехнологий / Д.В. Матюхов. // Масложировой комплекс . – 2019. – № 1(64). – С. 34–39.
  21. Матюхов Д.В. Применение мембран в технологии добывания растительных масел / Д.В. Матюхов, // Масложировой комплекс. – 2019. – № 3(66). – С. 41–44.
  22. Чумак О.П. Щодо отримання лецитину з фосфатидів соняшникової олії / О.П. Чумак, Т.О. Березка, С.М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2019. – № 15 (1340). – С. 14–19.
  23. Дослідження та аналіз технологічних властивостей насіння сафлору вітчизняних сортів / Л.С. Мироненко, Є.А. Криштоп, Л.І. Григорова, В.К. Тимченко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Сер.: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів: зб. наук. пр. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2019. – № 15(1340). – С. 61–65.
  24. Слісь К. В. Дослідження та аналіз технологічніх властивостей крема косметичного з наноматеріалами широкого спектру дії / К.В. Слісь, В.К. Тимченко, В.Д. Блохіна // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Сер.: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів: зб. наук. пр. – Харків : НТУ “ХПІ”, 2019. – № 21(1346). – С. 62–68.

2018

  1. Nekrasov, P. Kinetics and thermodynamics of biocatalytic glycerolysis of triacylglycerols enriched with omega-3 polyunsaturated fatty acids / P. Nekrasov, O. Piven, O. Nekrasov, O. Gudz, N. Kryvonis // Питання хімії та хімічної технології. – Дніпро: ДВНЗ “Український державний хіміко-технологічний університет”, 2018. – №5. – С. 55–61.
  2. Nekrasov, P. Antioxidants development for functional beer beverage / P. Nekrasov, L. Danilova, O. Piven, T. Berezka // Nauka i studia. – Przemyśl, Poland, 2018. – №7 (187). – P. 114–121.
  3. Piven O. Kinetics and thermodynamics of biocatalytic glycerolysis of triacylglycerols enriched with omega-3 polyunsaturated fatty acids / P. Nekrasov, O. Piven, O. Nekrasov, O. Gudz, N. Kryvonis // Питання хімії та хімічної технології. – Дніпро: ДВНЗ “Український державний хіміко-технологічний університет”, 2018. – №5. – С. 55–61.
  4. Piven O. Antioxidants development for functional beer beverage / L.Danilova, P. Nekrasov, O. Piven, T. Berezka // Nauka i studia. – Przemyśl, Poland, 2018. – №7 (187). – P. 114–121.
  5. Розробка рецептури бурякового квасу з використанням рослинних екстрактів / Т.В. Арутюнян, Півень О.М., Смолєнцев А.В. // Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я: тези доповідей ХXVІ міжнародної науково-практичної конференції MicroCAD-2018, 16-18 травня 2018р.: у 4 ч. Ч. IІ. / за ред. проф. Сокола Є.І. – Харків: НТУ «ХПІ». – С.184.
  6. Демидов И.Н. Технология безотходной нейтрализации масел и жиров / И.Н. Демидов, С.Н. Мольченко // Масложировой комплекс. – Днепр: «Эксперт Агро», 2018. – № 1 (60) – С. 31–33.
  7. Матюхов Д. В. Методология научных исследований взаимосвязи питания и здоровья в контексте производства и потребления продукции масложирового комплекса // Материалы XI международной конференции [“Масложировая отрасль: технологии и рынок”], 30-31 мая, г. Киев. – 2018. – С. 46-53.
  8. Розробка кулінарних жирів підвищеної окисної стабільності / Удовенко О.О., Куниця К.В., Литвиненко О.А., Гладкий Ф.Ф. // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків: НТУ «ХПІ», 2018. – № 26 (1302). – С. 100-108.
  9. Дослідження технологічних режимів пресування насіння рижію / Шеманська Є.І., Литвиненко О.А., Довбенко А.Р. // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Інноваційні дослідження в наукових роботах студентів. – Харків: НТУ «ХПІ», 2018. – № 18 (1294). – С. 69-73.

2017

  1. Некрасов П.О. Аналіз та перспективи розвитку індустрії дитячого харчування в Україні та світі / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, Ю.С. Українцева, Ю. В. Назаренко, А. С. Авершина // Молочная индустрия: научно-практ. журнал. – Киев, 2017. – №1. – С. 30–35.
  2. Nekrasov, P.O. Modelling formulae of strawberry whey drinks of prophylactic application / P.O. Nekrasov, N. A. Tkachenko, S. I. Vikul, Ya. A. Honcharuk // Харчова наука і технологія. – Одеса. – ОНАХТ. – № 1. – 2017. – С. 80–88.
  3. Некрасов, П.А. К вопросу примесей сложных эфиров монохлорпропандиола и глицидола в растительных маслах / П.А. Некрасов // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики. – Харків, УкрНДІОЖ НААН, 2017. – С. 133–145.
  4. Nekrasov P.O. Substantiation of storage parameters of the sour-milk infant drink «Biolakt» / P.O. Nekrasov, N. A. Tkachenko, A. S. Avershina, Ju. S. Ukrainceva // Харчова наука і технологія. – Одеса. – ОНАХТ. – № 3. – 2017. – С. 99–110.
  5. Півень О.М. Підвищення антиоксидантної стабільності соняшникової олії, що використовують для поливу крекеру / П.О. Півень // Хлебный и кондитерский бизнес. Научно-практический журнал. – Киев: ООО «Компания БИОПРОМ», 2017. – №4 (май). С. 24-25.
  6. Півень О.М. Еstimation of the measurements’ accuracy during the production of the new liquor “Mentina” // 27th International scientific symposium: Metrology and metrology assurance 2017, Sozopol, Bulgaria. – P. 348–352.
  7. Арутюнян Т.В. Особливості жирнокислотного складу вітчизняного борсукового жиру / І.В. Левчук, І.М. Демидов, В.К. Тимченко, Т.В. Арутюнян // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Збірник наукових праць. Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів – Х.: НТУ «ХПІ». – 2017. – № 18 (1240). – С.80 – 84.
  8. Arutyunyan T. New vegetable oil blends to ensure high biological value and oxidative stability / T. Nosenko, E. Shemanskaya, Bakhmach, Sidorenko, A.Demydova, T.Berezka, D.Matukhov, T. Arutyunyan // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – Kharkiv, 2017 – №5/6 (89)– PP. 42–47. ISSN 1729-3774. (Scopus).
  9. Перспективи використання насіння сафлору у харчових та косметичних продуктах / .К. Тимченко, Л.С. Мироненко, Є.А. Криштоп // Вісник НТУ «ХПІ.– Х. : НТУ «ХПІ». – 2017. – № 29 (1201). – С.62 – 65.
  10. Демидов І.М. Використання водно-етанольного розчину карбонату калію для нейтралізації соняшникової олії / I.M Демидов, С.М Мольченко // Інноваційні технології: актуальні питання – Харків: УкрНДІОЖ НААН, 2017. – Вип. 1. – С. 39–45.
  11. Бойко М.І. Розробка технології пива з новими органолептичними властивостями / М.І. Бойко, Т.О. Березка, С.М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2017. – № 41 (1263). – С. 76–80.
  12. New vegetable oil blends to ensure high biological value and oxidate stability / N. Nosenko, E. Shemanskaya, Bakhmach, Sidorenko, A.Demydova, T.Berezka, T.Arutyunyan, D.Matukhov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – Kharkiv, 2017 – №5/6 (89)– P. 42–47. ISSN 1729-3774. Scopus
  13. Демидова А.О. Концентрування соняшникового гідратаційного осаду / А.О. Демидова // Концентрування соняшникового гідратаційного осаду / А.О. Демидова // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики. Наукове видання. – 2017. – Випуск № 1. – С. 115 – 125
  14. Демидова А.А. Современные способы выведения продуктов окисления из масел и жиров / А.А. Демидова, М.А. Нестерцов // Масложировой комплекс. – Днепропетровск. – «Эксперт Агро». – № 3 (58). – 2017. – С. 45 – 47.
  15. Демидова А.А. Масложировой комплекс. – Днепропетровск. – «Эксперт Агро». – № 1 (60). – 2017. – С. 36 – 40.
  16. Матюхов Д. В. Разработка купажей растительных масел с высокой биологической ценностью и антиокислительной стабильностью / Т. Т. Носенко, Е. И. Шеманская, В. А. Бахмач, Т. В. Сидоренко, А. А. Демидова, Т. А. Березка, Т. В. Арутюнян, Д. В. Матюхов // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – 2017. – 5/6 (89). – p. 42-47.
  17. Матюхов Д. В. Научно-технический прогресс и проблематика развития масложировой отрасли Украины /Д.В. Матюхов // Інноваційні технології: Актуальні питання науки та практики. – 2017. – Випуск 1. – С. 28-38
  18. Матюхов Д. В. Современные направления развития технологии добывания жиров // Материалы X Международной конференции [“Масложировая отрасль: технологии и рынок”], 30-31 мая, г. Киев. – 2017. – С. 49-54.
  19. Этиловые эфиры насыщенных жирных кислот как функциональные ингредиенты продуктов питания / Гладкий Ф.Ф., Литвиненко Е.А. // Наука, питание и здоровье: материалы конгресса (Минск, 8-9 июня 2017 г.) / Нац. Акад. Наук Беларуси, РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»; редкол.: З.В. Ловкис [и др.]. – Минск: Беларуская навука, 2017. – С. 248-253.
  20. Екстракційний потенціал розчинів деяких кислот стосовно фенольних сполук / Лабейко М.А., Гладкий Ф.Ф., Литвиненко О.А., Федякіна З.П. // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики. – Харків: УкрНДІОЖ. – Випуск 1, 2017. – С. 80-88.
  21. Модифицированные жиры нового поколения / Гладкий Ф.Ф., Гасюк Л.В., Литвиненко Е.А., Куница Е.В. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «ЭкспертАгро». – 2017. – № 3 (58). – С. 42–44.
  22. Одержання білкового концентрату з насіння соняшнику вітчизняної селекції / Литвиненко О.А., Лабейко М.А., Федякіна З.П., Петік П.Ф. // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики. – Харків: УкрНДІОЖ. – Випуск 1, 2017. – С. 89-99.
  23. Улучшение качества подсолнечного масла повышенной цветности/ Чумак О.П. // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики наукове видання. – Харків: УкрНДІОЖ НААН, 2017. –№1. – С. 107 – 114.
  24. Отримання біологічно активних екстрактів з вичавок винограду Vitis Vinifera сорту Ізабелла / Чумак О.П.// «Напої. Технології та Інновації». – Київ, 2017. – №5 (70). – с.22-25.

 

2016

  1. Некрасов, П.О. Оптимізація рецептурного складу напою оздоровчого призначення на основі сироватки / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, С.І. Вікуль // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Хар-ків, 2016.– №1. – С. 49–57.
  2. Nekrasov, P. Optimization of formulation composition of the low-calorie emulsion fat systems / P. Nekrasov, Tkachenko N., Makovska T., Lanzhenko L. // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – Kharkiv, 2016.– №3/11 (81). – P. 20–27.
  3. Некрасов, П.О. Математичне моделювання компонентного складу комбінованих йогуртових напоїв / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, А.В. Копійко // Зернові продукти і комбікорми. – Одеса. – ОНАХТ. – № 1 (61). – 2016. – С. 20–25.
  4. Оптимізація жирнокислотного складу спредів / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, О.А. Куренкова // Продовольча індустрія АПК : наук.-практ. журн. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. – Київ: Паралель, 2016. – №3. – С. 11–15.
  5. Некрасов, П.О. Оптимізація параметрів екстрагування біологічно активних речовин з квітів Tagetes patula / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, С.І. Вікуль, Я.А. Гончарук // Науковий вісник ЛНУВМБТ ім. С.З. Ґжицького. – Львів, 2016.– Том 18. – №1 (65), Ч. 4. – С. 122–132.
  6. Арутюнян Т.В. Наукові аспекти методу визначення консервантів у олієжировмісних продуктах / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко, К.В. Куниця, Т.В. Арутюнян // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. :О. І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2016. –Вип. 1 (23). – С. 249-263.
  7. Арутюнян Т.В. Ресурсозаощаджуюча технологія солоду / Т.В. Арутюнян, Т.О. Березка, Л.А. Данилова, І.Б. Досов // Інтегровані технології та енергозбереження / Щоквартальний науково-практичний журнал. – Харків: НТУ «ХПІ», 2016. – № 2. – С.61-70.
  8. Удосконалення методу визначення воскоподібних речовин в оліях за допомогою високотемпературної газорідинної хроматографії / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко та ін. // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2016. – № 2/4 (28). – С. 26–30.
  9. Технологічні аспекти запровадження системи безпечності харчових продуктів у схеми технохімконтролю сировини і готової продукції олієжирових виробництв / І.В. Левчук, І.М. Демидов, В.К. Тимченко // Вісник Нац. техн. ун-ту “ХПІ” : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2016. – № 29 (1201). – С. 81–84.
  10. Удосконалення методу контролювання домішок мінеральних олив у рослинних оліях / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко, К.В. Куниця // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2016, № 1. – с. 51 – 58.
  11. Удосконалення технології визначення бенз(а)пірену та суми ПАВ в рослинних оліях / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко, К.В. Куниця // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2016, № 3. – с. 42 – 51.
  12. Пат. 110375 Україна, МПК C11B 3/02, C11B 13/00. Спосіб безвідходної нейтралізації олій та жирів з одержанням жирних кислот / Демидов І.М., Мольченко С.М.; заявник та патентовласник Демидов Ігор Миколайович. – № u201602876; заявл. 22.03.2016; опубл. 10.10.2016; Бюл. № 19.
  13. Демидова А.О. Дослідження характеристик та окиснювальної стабільності рижієвої олії з наступним купажуванням / Є.М. Шульга, Є.І. Шеманська // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Збірник наукових праць. Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів – Х. : НТУ «ХПІ». – 2016. – № 19 (1191). – С. 70 – 75.
  14. Демидова А.О. Антиоксидант з кори дуба як джерело поліфенолів у пивоварінні / Данилова Л.А., Березка Т.О., Бойко М.І., Арутюнян Т.В., Демидова А.О. // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Збірник наукових праць. Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів – Х. : НТУ «ХПІ». – 2016. – № 29 (1201). – С. 66 – 71.
  15. Демидова А.О. Встановлення характеру спільного антиоксидантного впливу токоферолів та флавоноїдів на процес окиснення олій / А.О. Демидова, О.Ф. Аксенова, А.С. Кіндрашина, Т.О. Березка // Вісник Харківського державного університету харчування та торгівлі. – Х.: ХДУХТ, 2016. – № 2. – С. 387–393.
  16. Матюхов Д. В. Совершенствование методики изучения экстракции компонентов масличного сырья / Д. В. Матюхов, Н. А. Кривонос // Вісник Нац. техн. ун-ту “ХПІ” : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ “ХПІ”, 2016. – № 19 (1191). – С. 18-24.
  17. Матюхов Д. В. Состояние и перспективы масложировой науки Украины в контексте мировых стандартов / Д.В.Матюхов, // . Масложировой комплекс . – 2016. – № 2(53). – С. 30-35.
  18. Technology of specialty fats based on palm stearin / K. Kunitsa, O. Udovenko, E. Litvinenko, F. Gladkiy, I. Levchuk // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – Kharkiv: Technology center, 2016. – № 3/11 (81). – С. 27–33.
  19. Современные методы оценки показателей качества продуктов фракционирования подсолнечного масла насыщенного типа / Куница Е.В., Литвиненко Е.А., Гладкий Ф.Ф., Левчук И.В., Кищенко В.А. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «ЭкспертАгро». – 2016. – № 1 (52). – С. 36–39.
  20. Новые пути получения жиров специального назначения / Куница Е.В., Удовенко А.А., Литвиненко Е.А., Гладкий Ф.Ф., Левчук И.В. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «ЭкспертАгро». – 2016. – № 2 (53). – С. 43–48.
  21. Створення харчових продуктів підвищеної біологічної цінності з використанням білкових продуктів із безлушпинного ядра насіння соняшнику / Литвиненко О.А., Гладкий Ф.Ф., Лабейко М.А., Федякіна З.П. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «ЭкспертАгро». – 2016. – № 3 (53). – С. 43–48.
  22. Виробництво харчових форм білків із насіння олійних культур / Литвиненко О.А., Гладкий Ф.Ф., Федякіна З.П. // Наукове видання. – К.: Аграр. Наука, 2016. – 52 с.
  23. Використання купажованих жирових основ в технології спредів / Шеманська Є. І. , Шевченко І. О. , Литвиненко О. А. // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Інноваційні дослідження в наукових роботах студентів. – Харків: НТУ «ХПІ», 2016. – № 19 (1191). – С. 34-38.
  24. Study of fat interesterification parameters’ effect on the catalytic reaction activity of potassium glycerate / Ситнік Н.С. Демидов І.М., Куниця К.В., Чумак О.П. // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологічний центр, 2016. – №3/6 (81). – С. 33–38. Scopus

 

2015

  1. Некрасов, П.А. Функциональный медовый пивной напиток / П.А. Некрасов, Л.А. Данилова, Е.Н. Пивень, Т.В. Волынская //«ОРАЛДЫН ГЫЛЫМ ЖАРШЫСЫ» («Уральский научный вестник»). – Уральск, Казахстан: ТОО «Уралнаучкнига», 2015.– №5 (136). – С. 71–76.
  2. Некрасов, П.О. Гомогенізація комбінованих вершків у технології білкових паст для дитячого харчування / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, Ю.С. Українцева // Продовольча індустрія АПК : наук.-практ. журн. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. – Київ: Паралель, 2015. – №4. – С. 21–25.
  3. Некрасов, П.А. Новая технология использования СО2–экстракта хмеля в пивоварении / П.А. Некрасов, Л.А. Данилова, Т.А. Березка, Д.И. Иваненко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – №7. – С. 58–68.
  4. Некрасов, П.О. Заквашувальна композиція зі змішаних культур біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів для дитячого харчування / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко, Назаренко Ю.В. // Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технологій, енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. – Харків: ХДУХТ, 2015. – С. 295–316.
  5. Пивень Е.Н. Функциональный медовый пивной напиток / Л.А. Данилова, П.А. Некрасов, Е.Н. Пивень, Т.В. Волынская //«ОРАЛДЫН ГЫЛЫМ ЖАРШЫСЫ» («Уральский научный вестник»). – Уральск, Казахстан: ТОО «Уралнаучкнига», 2015.– №5 (136). – С. 71–76.
  6. Пивень Е.Н. Экстракт из безлузгового ядра подсолнечника – антиоксидант для кондитерского жира / О.М. Півень, Д.Є.Добрунов, Л.І.Перевалов // Інтегровані технології та енергозбереження / Щоквартальний науково-практичний журнал. –Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – №1. С.78 – 81.
  7. Пивень Е.Н. Антиоксидант для смесевых растительных масел / Е.Н.Пивень, Д.Е.Добрунов, Л.И.Перевалов //«ОРАЛДЫН ГЫЛЫМ ЖАРШЫСЫ» («Уральский научный вестник»). – Уральск, Казахстан: ТОО «Уралнаучкнига», 2015.– №9 (140). – С. 66–70.
  8. Півень О.М. Determination of Antioxidant Activity of Solids Extracts Obtained from Sunflower Cakes / Dmytro Dobrunov, Leonid Perevalov, Olena Piven // Ukrainian Journal of Food Science. – Kyiv: NUFT, 2015. – Vol. 3. – Issue 2. – Р. 206–216.
  9. Арутюнян Т.В. Ячмінно-солодовий екстракт – функціональний інгредієнт м’яких маргаринів / Т.В. Арутюнян В.К. Тимченко, О.М. Трощенко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Х. : НТУ «ХПІ». 2015. – №. 7 (1116). – С. 43–50.
  10. Арутюнян Т.В. Особливості технології безалкогольних напоїв з використанням дикорослої ягідної сировини / З.М. Романова, Л.О. Косоголова, Т.В. Арутюнян // Інтегровані технології та енергозбереження / Щоквартальний науково-практичний журнал. – Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – №1. – C.85-90.
  11. Сучасні методи ідентифікації олій та жирів у технохімконтролі жиропереробного виробництва / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко, К.В. Куниця // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків : Технологічний центр, 2015. – № 14 (1123). – С. 71–78.
  12. Амарантова олія – якість та безпечність щодо використання як біологічно активної добавки / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, В.К. Тимченко та ін. // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – № 2. – С. 74–80.
  13. Науково-методологічні основи створення національної нормативної бази оліє-жирової галузі / П.Ф. Петік. З.П. Федякіна, В.К. Тимченко, Л.І. Григорова, І.В. Левчук // Технологический аудит и резервы производства – Харків: «Технологічний центр», 2015. – № 3. – с. 9 – 14.
  14. Мольченко С.М. Одержання жирних кислот з соапстоку шляхом розкладання мила карбонатною кислотою / С.М. Мольченко, І.М. Демидов, В.Є. Вєдь // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – № 7 (1116). – С. 76–82.
  15. Мольченко С.М. Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку / С.М. Мольченко, І.М. Демидов // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: «Технологічний центр», 2015. – № 4/6 (76). – С. 50–53.
  16. Мольченко С.М. Застосування карбонатів лужних металів як нейтралізуючого агенту при нейтралізації жирів / С.М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2015. – № 44 (1153). – С. 38–42.
  17. Demidova A. Determination of the sunflower oil storage period by the accelerated method / A. Demidova, O. Aksenova, I. Demidov // Вісник Харківського державного університету харчування та торгівлі. – Х.: ХДУХТ, 2015. – № 1. – С. 387–392.
  18. Демидова А.О. Підготовка сировини для виробництва ароматизованої мінеральної води / О.О. Любавина, А.О. Демидова, О.Ф. Аксьонова, Г.С. Папенко // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2017. – №7. – С. 154 – 159.
  19. Демидова А.А. Определение срока хранения жиров и показатели окисленности жиров / И.Н. Демидов, Е.Н. Пивень, А.А. Демидова // Масложировой комплекс. – Днепропетровск. – «Эксперт Агро». – № 2 (49). – 2015. – С. 41 – 43.
  20. Демидова А.О. Способи прогнозування строків зберігання харчових продуктів [Текст] / Демидова А.О., Демидов І.М., Сіротенко Д.О. // Международная научная конференция MicroCAD : Секція №12 – Удосконалення технології органічних речовин – НТУ “ХПИ”, 2015. – С. 238.
  21. Демидова А.О. Визначення строку зберігання олій прискореним методом / А.О. Демидова // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Х.: НТУ «ХПІ», 2015. – № 44. – С. 15–19.
  22. Дослідження технологічних та фізико-хімічних властивостей жирної коріандрової олії у процесі рафінації / Калина В.С., Луценко М.В., Гладкий Ф.Ф. // Харчова наука і технологія. – Одеса: ОНАХТ, 2015. – № 1 (30). – С. 25–28.
  23. Усовершенствование технологии вымораживания подсолнечного масла / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф., Литвиненко Е.А., Горкунов Б.М., Садовничий Г.В., Шкаляр Т.Г. // Масложировой комплекс. – Запорожье: Печатный мир. – 2015. – № 1 (48). – С. 28-31.
  24. Нові перспективи в технології видалення воскоподібних речовин із соняшникової олії / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф., Литвиненко О.А., Садовничий Г.В., Левчук І.В., Кіщенко В.А. // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2015. − № 7 (1116). – С. 29-35.
  25. Розробка способів нейтралізації вільних жирних кислот жирної коріандрової олії / Калина В.С., Гладкий Ф.Ф., Луценко М.В., Литвиненко О.А., Куниця К.В. // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологический центр. – 2015. – № 5/6 (77). – С. 10-15.
  26. Визначення раціональних умов фракційної кристалізації жирної коріандрової олії / Калина В.С., Куниця К.В., Гладкий Ф.Ф., Луценко М.В., Литвиненко О.А. // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків : НТУ «ХПІ». – 2015. – № 52 (1161). – С. 88-94.
  27. Исследование взаимодействия гидроксиэтилэтилендиамина с подсолнечным маслом / А.П. Мельник, О.П. Чумак, С.Г. Малик, А.Е. Хусанов // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологічний центр, 2015. – №4/6 (76). – С. 38-44. Scopus

 

2014

  1. Некрасов, П.О. Інгібування процесу кристалізації функціональних жирів, збагачених діацилгліцеринами / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко // Харчова наука і технологія. – Одеса. – ОНАХТ. – № 2 (27). – 2014. – С. 39–44.
  2. Некрасов, П.О. Інноваційна технологія біфідовмісних комбінованих кисломолочних напоїв функціонального призначення / П.О. Некрасов, Н.А. Ткаченко // Харчова наука і технологія. – Одеса. – ОНАХТ. – №2 (27). – 2014. – С. 49–56.
  3. Некрасов, П.А. Инновационная технология переработки масличного сырья с помощью ферментов / П.А. Некрасов, Ткаченко Н.А., Плахотная Ю.Н., Аверина Е.В. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск. – «Эксперт Агро». – № 3 (46). – 2014. – С. 24 – 29.
  4. Півень О.М. Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії / О.М. Півень, Д.Є.Добрунов, Л.І.Перевалов // Вісник НТУ «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2014. – № 16 (1059). C.140 – 144.
  5. Півень О.М. Дослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води «Березівська» / Любавіна О.О., Михайленко В.Г., О.М. Півень, Аксьонова О.Ф. // Вісник НТУ «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2014. – № 16 (1059). C.134 – 139.
  6. Науково-практичні основи технології бродильних виробництв. Навчальний посібник / Ф.Ф. Гладкий, Л.А. Данилова, П.О. Некрасов, І.М. Демидов, Т.О. Березка, Т.В. Арутюнян // Харків: НТУ «ХПІ», 2014. – 210 с.
  7. Арутюнян Т.В. Определение технологических условий получения стабилизатора маргарина / Т.В. Арутюнян // Современный научный вестник. Россия, г. Белгород: Наука и образование, 2014. – №7(203). – С. 84 –89.
  8. Розробка складу купажованої олії функціонального призначення / В.К. Тимченко, О.В. Степаненко, Д.В. Матюхов, О.М. Гудзь // Олійно-жировий комплекс, 2014. – № 1 (44). – с. 27 – 35.
  9. Технологія модифікованих жирів: навчальний посібник з грифом МОН України / Ф.Ф. Гладкий, В.К. Тимченко, І.М. Демидов, П.О. Некрасов та ін., – Харків: Вид-во «Підручник НТУ «ХПІ»» 2014, – 214 с.
  10. Аналіз факторів небезпеки продукції в технохімконтролі олієжирових виробництв / І.В. Левчук, М.І. Осейко, В.К. Тимченко // Технологический аудит и резервы производства – Харків: «Технологічний центр», 2014. – № 5/2 (19). – с. 21 – 25.
  11. Безпечність застосування поліетилентерефталатової (ПЕТ) упаковки у виробництві рослинних олій / І.В. Левчук, В.А. Кіщенко, М.І. Осейко, В.К. Тимченко, К.В. Куниця // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: «Технологический центр» », 2014. – № 6/10 (72). – с. 27 – 31.
  12. Возможность применения метода ДТА в технохимконтроле производства мыла / В.К. Тимченко ,И.Н. Сытник, Е.А.Литвиненко // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «Експерт Агро», 2014. – № 2 (45). – с. 59 – 61.
  13. Технологические аспекты использования животных жиров в производстве маргариновой продукции / В.К. Тимченко, І.М. Демидов, З.П. Федякіна, В.А. Голодняк // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «Експерт Агро», 2014. – № 2 (45). – с. 19 – 21.
  14. Мольченко С.Н. Нейтрализация растительных масел водно-спиртовым раствором карбоната калия / С.Н. Мольченко, И.Н. Демидов // Современный научный вестник. – Белгород: «Руснаучкнига», 2014. – № 7 (203). – С. 90–95.
  15. Мольченко С.М. Кінетика нейтралізації жирів водно-спиртовими розчинами карбонатів лужних металів / С.М. Мольченко, І.М. Демидов, В.Є. Вєдь // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2014. – Вип. 46. – Т. 2. – С. 207–209.
  16. Matukhov D. Ethanol extraction processing of sunflower product obtained from seed kernels by flaking / Dmitrij Matukhov // Scientific enquiry in the contemporary world: Theoretical basics and innovative approach. – San Francisco: B&M Publishing». – 2014. – № 2 (Vol. 5). − P. 130-142.
  17. Матюхов Д. В. Вплив умов етанольної екстракції речовин макухи соняшнику на динаміку процесу / Д.В. Матюхов // Сборник научных трудов SWorld. – Выпуск 1. Том 11. – Іваново: МАРКОВА АД, 2014. ЦИТ:114-772. – С. 51-55.
  18. Матюхов Д.В. Разработка состава купажированного масла функционального назначения / В.К.Тимченко, Д.В.Матюхов, О.В. Степаненко, А.И.Сокол, О.Н. Гудзь // . Масложировой комплекс . – 2014. – № 1(44). – С. 29-30.
  19. Экономические аспекты производства подсолнечного пальмитина из подсолнечного масла насыщенного типа / Куница Е.В., Сокол А.И., Литвиненко Е.А., Гладкий Ф.Ф., Каретникова В.С. // Современный научный вестник. – Белгород: «Руснаучкнига», 2014. – № 50 (246). – С. 47-56.
  20. Раціональні умови кристалізації воскоподібних речовин із соняшникової олії / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф. // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2014. − № 7. – С.130-136.
  21. Пальмітин соняшниковий – жирова сировина для виробництва хлібобулочної продукції / Куниця К.В., Литвиненко О.А., Гладкий Ф.Ф. // Наукові праці. – Одеса: «ОНАХТ», 2014. – Вип 46, том 1. – С. 142-145.
  22. Использование электрофизических методов обработки подсолнечного масла в технологии вымораживания / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф., Садовничий Г.В., Шкаляр Т.Г. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «Эксперт Агро». – 2014. – № 2 (45). – С. 29-33.
  23. Фильтрация в технологии вымораживания растительных масел / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф., Садовничий Г.В., Шкаляр Т.Г. // Масложировой комплекс. – Днепропетровск: ИА «Эксперт Агро», 2014. – № 3 (46). – С. 22 – 24.

24 Дослідження хімічного складу жирної коріандрової олії, отриманої пресовим та екстракційним способами / Гладкий Ф.Ф., Луценко М.В., Калина В.С. // Обладнання та технології харчових виробництв. – 2014. – Вип. 32. – С. 28-34.

  1. Использование электромагнитного поля в процессе вымораживания подсолнечного масла / Нетреба А.О., Гладкий Ф.Ф., Садовничий Г.В., Шкаляр Т.Г. // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». – Харків: НТУ «ХПІ», 2014. – № 49 (1091). – С. 3 – 14.
  2. Получение белковых продуктов из ядра и шрота семян подсолнечника / Литвиненко Е.А., Перевалов Л.И., Петик П.Ф., Федякина З.П., Добрунов Д.Е. // Современный научный вестник. – Белгород: Руснаучкнига, 2014. – № 46 (242). – С.10–17.
  3. Совершенствование технологии игристых вин / Чумак О.П., Гуренко Е.Г. // Publishing House «Education and Science», Чехия, Прага. – 2014. – С.17 – 23.