22 травня в межах проєкту ScienceKids була проведена онлайн-лекція для юних фанатів науки, яка цього разу була присвячена тому, як ми відчуваємо смаки, і які тонкощі та сюрпризи очікують нас під час досліджень в цій галузі. Разом намагалися розібратись, скільки ж смаків ми можемо відчувати, як здатність розрізняти смаки допомогала людині виживати, які помилки, пов’язані з біологією смаку, досі можна знайти у підручниках, чи може приносити задоволення гіркий смак, що такого незвичного у скандинавських лакричних цукерках, чи є щось солодше за цукор, і які професії потребують людей з розвиненим смаком. Дякуємо організаторам і всім нашим друзям – слухачам лекції за увагу, підтримку, а також за цікаві питання, досягнення у дослідженні яких зроблять нас всіх ще розумнішими, а життя, безперечно, – цікавішим.
Посилання на запис лекції: