Cпівпраця стейкхолдерів та здобувачів освіти бакалаврського рівня

10 жовтня 2024 року заступником начальника НМЦ ЦЗ та БЖД Чернівецької області, Самборським Ярославом Афанасійовичем, в рамках обов’язкової освітньої компоненти «Безпека виробничих процесів і устаткування» студентам груп МІТ-621 та МІТ-622с була проведена лекція на тему «Цивільна безпека та технічна безпека виробничих процесів».

Актуальність теми лекції полягає у нагальних питаннях сучасного особливого періоду. Самборський Я.А. відзначив, що виробничі процеси нерозривно пов’язані із процесами, які відбуваються у суспільстві. За новими стандартами питання охорони праці, цивільного захисту та пожежної безпеки будуть об’єднані.  Тому здобувачам, як майбутнім спеціалістам і керівникам у галузі цивільної безпеки необхідно мати знання, як з охорони праці, так і з цивільного захисту і пожежної безпеки.

Доповідач порекомендував також певний спектр працевлаштування здобувачів з урахуванням специфіки спеціальності, а саме у Державній прикордонній службі, Державній службі надзвичайних ситуацій, Національній поліції, Місцевих органах влади та інше. Було надано також пропозиції щодо необхідності подальшого навчання на магістерському рівні за 263 спеціальністю.

У обговоренні питань лекції крім студентів прийняли участь також гаранти ОПП 263 спеціальності бакалаврського та магістерського рівня освіти доценти Євтушенко Н.С. та Мезенцева І.О. і завідувач кафедри безпеки праці та навколишнього середовища професор Вамболь С.О.
Студенти подякували доповідачу за цікаву та змістовну доповідь!

Доцент кафедри «БПтаНС», к.т.н. Мезенцева І.О.