Профорієнтаційний захід з учнями Харківського ліцею №16

В рамках проведення роботи з профорієнтації щодо вступу абітурієнтів на спеціальність 263 «Цивільна безпека» освітньої програми «Охорона праці» 25.04.2024 р. доц. Ящеріциним Є.В. проведено дистанційний профорієнтаційний захід з учнями Харківського ліцею №16. Презентаційний матеріал для проведення цього заходу підготував доц. Семенов Є.О. Захід був присвячений до Всесвітнього дня охорони праці, який відзначають у цьому році 28 квітня 2024 р. Він був проведений за активного сприяння та допомоги з боку адміністрації цього навчального закладу – заступника директора Аксьонової Н.М. та вчителя Макаренко О.М. У заході взяли участь 48 учасників з 10-11 класів.

Під час проведення заходу, який тривав близько 20 хвилин, доц. Ящеріцин Є.В. розповідав аудиторії не тільки про різні аспекти вступної кампанії 2024 р., умови вступу до вищих навчальних закладів та переваги навчання в НТУ «ХПІ», зокрема, і на спеціальності 263 «Цивільна безпека» освітньої програми «Охорона праці», але і демонстрував роботу приладів учбової лабораторії каф. «Безпека праці та навколишнього середовища» з вимірювання параметрів шкідливих та небезпечних виробничих факторів.

Цими приладами були: анемометри (вимірювання швидкості руху повітря) – крильчастий цифровий «ВТМЕТЕR ВТ-816В» та чашковий «МС-13»; шумомір «Robotron» 00024» (рівень виробничого шуму); пірометр «INFRARED THERMOMETER MestekIR01C» (температура).
Доценти Ящеріцин Є.В., Семенов Є.О. та інші співробітники кафедри продовжують профорієнтаційні заходи з абітурієнтами.

Доц. Ящеріцин Є.В., Семенов Є.О.