Успіхи наших здобувачів і їх керівників на конкурсах студентських наукових робіт

Студентська наука завжди була однією з потужніших основ формування здобувачів як кваліфікованих фахівців. Занурюючись у наукові досліди студенти набувають як теоретичних знань, так і практичні навички за темою своїх досліджень. В цьому їм допомагають їх наукові керівники нашої кафедри. Потужний склад наших науково педагогічних працівників і в цьому році приводив таку роботу. Слід сказати що представлені студентами наукові роботи на конкурси є напрацюваннями не тільки цього навчального року. Науково-методичний підхід до роботи зі студентами започаткований професором Березуцьким В.В., інститут тьюторів побудований на кафедрі БПтаНС дає свої позитивні результати протягом багатьох років.
Так і в цьому році студенти нашої кафедри під керівництвом тьюторів і своїх наукових керівників прийняли участь у наукових конкурсах різного рівня, а саме: Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024», Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (1-й тур): Національний технічний університет «ХПІ» і Державний біотехнологічний університет.
На міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2024», який відбувався протягом березня, кафедра БПтаНС була представлена 4 роботами наших студентів Акімова Єльвіра, Денісенко Юлія (МІТ-622с), Yujun Liu (МІТ-М623ie) під керівництвом доцентів Мезенцева І.О., Кузьменко О.О., Семенов Є.О. та к.т.н. Ященко Л.А.
2-е призове місце отримала робота «Alternative energy. The experience of Poland and its acceptability for Ukraine», автори: Мартиненко Олексій, (керівники: доцент Мезенцева І.О.).

Слід сказати що конкурсне журі досить високо оцінило рівень представлених робіт і відзначило всіх учасників і керівників іменними сертифікатами.

Наші студенти прийняли участь і в 1-му етапі Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, що відбувся у Державному біотехнологічному університеті. За галузями знань, спеціальностей (спеціалізацій) Цивільна безпека (Охорона праці), Цивільна безпека (Цивільний захист), Техногенна безпека кафедра була представлена 3 студентськими науковими роботами під керівництвом наших працівників Вамболь С.О., Мезенцева І.О., Кузьменко О.О. Всі три роботи наших студентів отримали призові місця. Згідно наказу ДБТУ за №01-01/156 від 12.04.2024 студенти отримали відповідні дипломи переможців, а працівники подяки.

Потужні результати маємо і в своєму рідному Політеху. З п’яти напрямів, в яких прийняли участь конкурсні роботи наших студентів, маємо 15 призових місць. Назва галузей знань, спеціальностей (спеціалізацій) з яких прийняли участь студенти повністю відповідає профілю кафедри: Цивільна безпека (Охорона праці), Цивільна безпека (Безпека життєдіяльності), Цивільна безпека (Цивільний захист), Техногенна безпека, Пожежна безпека.
Керівники наукових робіт – це всі працівники нашої кафедри: доценти Євтушенко Н.С., Семенов Є.О., Гуренко І.В., Букатенко Н.О., Ящерицин Є.В., Янчик О.Г. Твердохлєбова Н.Є., Максименко О.А., Мовмига Н.Є., Панчева Г.М., ст. викладачі Ященко Л.О. і Толстоусова О.В. та асистент Османова О.В.
Наказом №552СТ НТУ «ХПІ» від 13.04.2024 відзначено переможців. Всі наші 30 студентів отримали відповідні дипломи переможця 1-го туру Всеукраїнського конкурсу.

Науковий доробок який має наша кафедра, бажання і самовіддана праця наших студентів і їх керівників дало змогу отримати такі результати. Конкурси наукових робіт різного рівня щг тривають і ми сподіваємось на такі ж добрі результати на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за окремими спеціальностями який відбудеться у Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського.

Ми щиро поздоровляємо наших студентів і їх керівників з успіхом!
Бажаємо в наступному таких ж гарних результатів!

Колектив кафедри безпеки праці та навколишнього середовища.