ЗИМОВА СЕРІЯ ІГРОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ

Вже традиційно на кафедрі серед студентів старших курсів два рази на рік проводяться серії ігрового проектування. Тематика зимової серії була присвячена енергетичному аудиту водогрійної котельні та проектуванню котельного обладнання для різних видів палива. Наукові консультанти проектів: професор А.М.Ганжа, доценти А.Н.Тарасенко, Л.Й.Збараз та асистент В.Н.Подкопай.
Родзинкою гри стало моделювання роботи енергоаудиторської фірми, в ході якої студенти групи ЕМ-72 (М.Косенко, А.Мацко, К.Волченко, І.Темченко, О.Шевцов, А.Жігарь, Д.Гришко) виконували аналіз стану електротехнічного обладнання котельні та теплових мереж та економічності його роботи, включно з дослідженням фактичних даних з теплових втрат й ефективності використання палива. Було запропоновано всебічний техніко-економічний аналіз пропонованих заходів з енергозбереження.
Студенти групи ЕМ-42 (С.Кулага, Ю.Івченко, О.Стратілатов, А.Абрамян, Д.Кругов, Н.Дзірун) представили передпроектні розрахунки котла Е-25-14ГМ при його переводі на спалювання резервного й альтернативного палива. Розглядалися особливості спалювання різних видів палива, необхідні конструктивні зміни для котла, собівартість вироблення пара, й на підставі отриманих даних був вибраний оптимальний варіант реконструкції котла.
Творча атмосфера захистів ще раз показала, що ігрове проектування є одним з дієвих неформальних методів навчання, який сприяє розширенню професійного кругозору студентів, напрацюванню практичних навичок взаємодії в колективі, вводить їх до середовища реального робочого процесу.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.

Comments are closed.