Monthly archives for Вересень, 2024

Кафедра показали майстер класи на STEM-ярмарку до Дня знань

STEM-ярмарок відбувся 1 вересня 2024р. у Харкові і став справжньою подією для молоді, яка прагне розвиватися в науково-технічних напрямках. На відвідувачів чекали інтерактивні стенди, демонстрації наукових досягнень, майстер-класи та воркшопи з різноманітних дисциплін, серед яких: інформаційні технології, робототехніка, електроніка, енергетика, хімія, фізика і навіть образотворче мистецтво.  Під час заходу відвідувачі не лише знайомилися з науковими розробками, але й мали можливість спробувати себе в ролі експериментаторів, взявши участь у практичних заняттях і експериментах.

Окрім основної програми, на STEM-ярмарку були організовані інтерактивні Kahoot!-вікторини, де учасники  могли перевірити свої знання в галузі  інформаційних технологій, фізики, математики, інженерії. Вікторини не лише розважали гостей, але й стимулювали їх до поглиблення знань у цікавих їм напрямках. Кожен учасник проявляв свої здібності, відповідаючи на запитання та змагаючись з іншими у швидкості й точності відповідей.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» на заході представляли: завідувач кафедри «Комп’ютерні та радіоелектронні системи контролю та діагностики» Юрій Хомяк;  доцент кафедри «Комп’ютерні та радіоелектронні системи контролю та діагностики» Сергій Плєснецов;  науковий співробітник кафедри «Двигуни та гібридні енергетичні установки» Лал Амір Гул;  доцент кафедри «Автоматизації технологічних систем та екологічного моніторингу» Яна Кравченко;  асистент кафедри «Передача електричної енергії» Сергій Пономаренко; асистент кафедри «Технології пластичних мас і біологічно активних полімерів» Андрій Воронкін.

Гості STEM-ярмарку мали змогу поспілкуватися з науковцями Харківського Політеху, дізнатися більше про їхні дослідження, а також долучитися до наукових гуртків, які організовані на базі “Станції юних техніків №3” від НТУ «ХПІ». Для тих, хто бажає приєднатися до наукових гуртків або дізнатися більше про майбутні заходи, доступна детальна інформація в facebook: https://cutt.ly/peQMELgl

«Такі заходи є важливою платформою для об’єднання молоді, яка прагне робити внесок у науку та технології, і допомагає формувати нове покоління інженерів, дослідників та інноваторів», — кажуть учасники STEM-ярмарку від Харківського Політеху.

Календар

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30