
Освіта
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2003 р. спеціальність: «Технологія жирів та жирозамінників»
кваліфікація: інженер-хімік-технолог, диплом ХА № 21384603
Кандидат технічних наук, 05.18.06 – Технологія жирів, ефірних масел і парфумерно-косметичних продуктів
Тема дисертації: «Технологія безвідходної нейтралізації жирів водно- спиртовими розчинами карбонатів лужних металів»
Диплом кандидата наук ДР№037870, виданий 29.09.2016.
Дисципліни
- Мікробіологія харчових технологій
- Основи фізіології та гігієни харчування
- Методи контролю якості та безпека харчової продукції
- Науково-практичні основи технології бродильних виробництв
- Основи фізіології та гігієни харчування
- Харчова хімія
- Технології харчових ПАР
- Технологія та використання ефірних олій
Підвищення кваліфікації
ПП “Торговий дім “Золота миля”. Види діяльності підприємства: Виробництво харчових продуктів
Тема: «Актуальні питання технологій харчових виробництв» (01.02.2022 -31.08.2022)
Обсяг годин: 180 годин (6 кредитів ЕКТС). Наказ НТУ «ХПІ» № 979С від 29.09.2022р
Публікації
- Oxidization resistance and sorption properties of oleogels as new-generation fatty systems / P.O. Nekrasov, N.A. Tkachenko, O.P. Nekrasov, O.M. Gudz, T.O. Berezka, S.M. Molchenko // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii. – 2021. – No. 4. – pp. 89-95. (Scopus, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2021-137-4-89-95)
- Comparison of acid degumming methods and their influence on the formation of 3-MCPD-esters and glycidyl esters in sunflower oil deodorization / A. Demydova, I. Levchuk, O. Àksonova, S. Molchenko, I. Demidov // Voprosy khimii i khimicheskoi tekhnologii. – 2021. – No. 4. – pp. 50-57. (Scopus, http://dx.doi.org/10.32434/0321-4095-2021-137-4-50-57)
- A study of the influence of calcium acetate on the process of sunflower oil degumming / Anastasija O. Demydova, Fedir F. Ghladkyj, Olena F. Aksonova, Svitlana M. Molchenko // Journal of Chemistry and Technologies. – 2021. – Vol. 29. – № 2. – рр. 301-311. Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v29i2.217685.
- Research on a new approach to low-temperature deodorization and its effect on oxidative deterioration of fish oil / Anastasiia O. Demydova, Olena F. Aksonova, Svitlana M. Molchenko, Fedir F. Hladkyi // Journal of Chemistry and Technologies. – 2021. – Vol. 29. – № 4. – рр. 639-649. Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v29i4.238356
- Study on antioxidants extraction from oak bark and their use for oxidation stability of sunflower oil / A. Demidova, T. Nosenko, V. Bahmach, E. Shemanska, S. Molchenko // Ukrainian Food Journal. –2021. – Vol. 10. – Issue 3. – рр. 552-563. (Web of Science, DOI: https://doi.org/10.24263/2304-974X-2021-10-3-9).
- Pavlo O. Nekrasov, Tetiana O. Berezka, Oleksandr P. Nekrasov, Olga M. Gudz, Svitlana I. Rudneva, Svitlana M. Molchenko. Study of biocatalytic synthesis of phytosterol esters as formulation components of nutritional systems for health purposes. Journal of Chemistry and Technologies, 2022, 30(3), 404-409 (Scopus, DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v30i3.265174).
- Optimization of the parameters of biocatalytic hydrolysis of vegetable oil using the methods of neural networks and genetic algorithms / P.O. Nekrasov, T.O. Berezka, O.P. Nekrasov, O.M. Gudz, S.M. Molchenko, S.I. Rudneva // Journal of Chemistry and Technologies. – 2023. – Vol. 31. – № 1. – рр. 140–146. (Scopus ch., DOI: https://doi.org/10.15421/jchemtev31i1.274704).
