Абітурієнту

Онлайн День відкритих дверей НТУ “ХПІ”. Як вступити у 2023 році?

Виставка проектів, створених студентами 1-го курсу. Розповідь про кафедру

Для абітурієнтів – ознайомлювальний відеоролик про кафедру

В НТУ “ХПІ” пройшла презентація створеного викладачами, співробітниками та студентами кафедри “Автоматизовані електромеханічні системи” першого в Україні електромобіля із суперконденсаторною батареєю для навчальних і наукових цілей.
Розроблений вченими кафедри електропривод з мікрокомп’ютерним керуванням був установлений на автомобілі Daewoo Lanos замість бензинового двигуна. Електропривод забезпечує повернення енергії руху при зниженні швидкості, русі на спусках і зупинках електромобіля. У процесі створення електромобіля відпрацьовані технології заміни на діючих автомобілях двигуна внутрішнього згоряння на мікрокомпьютерно-керований електропривод.
Випускники кафедри отримують можливість працювати на фірмах, підприємствах і СТО по переустаткуванню автомобілів в електромобілі, програмуванню бортових комп’ютерів, діагностиці мехатронних систем електромобілів, їх ремонту та експлуатації. На думку світових експертів до 2022 року на дорогах по всьому світі буде їздити близько 5 мільйонів електромобілів.

Розповідь завідувача кафедри професора Володимира Борисовича Клепікова

Мобільний робот, створений студентами
(відео відзнято в мікропроцесорній лабораторії кафедри)

Comments are closed.