Міжнародне співробітництво

З 1975 р. кафедрою підготовлене більше 300 інженерів – електроприводчиків і 12 кандидатів наук з 55 країн світу.

Найбільш багатогранне співробітництво встановилося в 1965 р. з кафедрою техніки електропривода Магдебурзького університету ім. Отто фон Герике (Німеччина): взаємний обмін навчальними планами, програмами курсів, виробничі практики студентів у Німеччині, спільна наукова робота, читання лекцій, навчання аспірантів, участь у наукових конференціях.

Результатом співробітництва стало створення в НТУ “ХПІ” Німецького технічного факультету, а в Магдебурзькому університеті – Середньосхідного-Європейського інституту, що дозволяє об’єднувати зусилля по реформуванню вищої освіти, підвищувати рівень підготовки фахівців, сприяти їхній мобільності й конкурентоспроможності на ринку праці, освоєнню нових високих сучасних технологій.

Студентам НТ факультету читаються лекції німецькою мовою викладачами з Німеччини та викладачами, що пройшли навчання в Магдебургові.

У міжнародних конференціях, організує кафедра, беруть участь фахівці з 25 країн світу, у т.ч. Німеччини, США, Канади, Італії, Угорщини, Польщі, Китаю, В’єтнаму, Індії, Сирії, Росії, Беларуссии, Грузії, Литви, Латвії, Казахстану, Йорданії, Лівії та інших країн.

В 1999 р. при проведенні в Магдебургові спільних наукових досліджень проф. В.Б. Клепіковим , проф. Ф. Палісом і асп. А.В. Клепіковим було відкрите явище посилення пружних коливань в електромеханічних системах із прослизанням.

Comments are closed.