Кафедра ПІІТУ НТУ «ХПІ» – учасник нового освітнього проекту

13 квітня в НТУ «ХПІ» презентували проект Кампусу, який поєднає ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Деталі проекту і його значення для подальшого розвитку Харкова представили: губернатор Харківщини Юлія Світлична, ініціатор, засновник інвестиційної групи UFuture, голова Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василь Хмельницький, ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол; засновник IT-компанії Харкова «NIX Solutions» Ігор Брагінський; керівник Школи малого и середнього підприємництва Лідія Пащук; керівник інноваційного учбового закладу UNIT.Factory Валерія Заболотна.


За задумом ініціаторів — НТУ «ХПІ» та проекту UNIT.City — інноваційний кампус (innovations campus) має стати простором освіти й розвитку підприємництва.
Запрацює новий університетський простір наприкінці 2018 року. Вже вибрано двоповерхову будівлю для Кампусу, вона розташована на території студентського містечка «Гігант» НТУ «ХПІ» в приміщенні колишньої їдальні.

В роботі кампуса будуть брати активну участь викладачі та студенти кафедри ПІІТУ. Кампус UNIT.City надасть студентам сучасну інфраструктуру для вивчення ІТ-технологій. У цьому кампусі студенти кафедри зможуть навчатися на основі проектного підходу до освіти в області ІТ-технологій, який базується на світовому досвіді провідних університетів США і Європи.

Проект сприятиме злиттю освіти і бізнесу, і спрямований на отримання студентами реальних знань і умінь, практичних навичок, необхідних в ІТ-галузі.
Таким чином, кафедра ПІІТУ бере участь в революційному для вітчизняної системи освіти проекті зі значними інвестиціями і тим самим в черговий раз підтверджує свій статус провідного освітнього центру в сфері підготовки ІТ-фахівців.
Детальніше про проект можна дізнатися на сайті http://unit.city/