Воркшоп по роботі з BigData: школярі спробували себе в ролі бізнес-аналітиків

5 жовтня на кафедрі ПІІТУ НТУ «ХПІ» за підтримки ГО УНІТ пройшов воркшоп для учнів 9 -11 класів «Просто про складне: Робота з великими даними». 

Захід відбувся в рамках ініціативи «MeetandCode», яка впроваджується в Україні ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe і Haus des Stiftens gGmbh при фінансуванні SAP.
Для введення в тему учні прослухали цікаву лекцію від старшого фахівця Центру експертизи бізнес-додатків Metinvest-digital Т. О. Назірової «BigData– революція в області зберігання і обробки даних». Потім у них було практичне заняття з обробки даних за допомогою SAP Predictive Analitics: користуючись інструкцією і допомогою кураторів (викладачів кафедри ПІІТУ К. В. Мельник, І. В. Лютенко, О. В. Янголенко, М. О. Вовк, Ю. С. Літвінової, О. В. Іващенко) старшокасники змогли побудувати модель кластеризації даних.


Після цього введення в світ бізнес-аналітики на них чекала невелика перерва, а потім – виконання конкурсного завдання в комп’ютерних класах кафедри. Поки викладачі перевіряли креативні роботи учасників воркшопу, перед учнями виступив завідувач кафедри ПІІТУ, д. т. н., проф. М. Д. Годлевський. Він розповів школярам про сучасні інформаційні технології і перспективи їх розвитку, а також про педагогічні інновації, без яких сьогодні неможливо ефективне навчання і які реалізуються на кафедрі: навчання англійською, система практично-орієнтованої освіти, проектне навчання.


Завершився захід врученням сертифікатів учасникам і призів переможцям: за правильно виконані роботи, оригінальні способи вирішення, проявлені наполегливість і креативність.


У заході взяли участь 28 школярів – учнів підшефного навчального закладу ХФМЛ №27 та інших шкіл Харкова. Воршкоп допоміг учасникамм зануритися в світ бізнес-аналітики і дізнатися основи роботи з великими обсягами даних і методами їх аналізу та обробки.