Міжнародна парламентська стипендія (IPS) 2022

 

Німецький Бундестаґ  щорічно надає «Міжнародну парламентську стипендію» молодим випускникам вищих навчальних закладів з країн Центральної, Східної та Південно-Східної Європи, з Франції, Ізраїлю, Північної та Південної Америки, Центральної та Південно-Східної Азії, Нової Зеландії та країн арабського світу, які цікавляться політикою. «Міжнародна парламентська стипендія» розрахована на талановиту молодь, яка прагне активно працювати над впровадженням демократичних цінностей на своїй батьківщині. Німецький Бундестаґ надає таким молодим людям можливість протягом тримісячного стажування в офісі одного з депутатів Бундестаґу безпосередньо ознайомитися з парламентською системою та процесами прийняття політичних рішень в Німеччині, а також здобути практичний досвід у сфері парламентської діяльності. Метою Програми є також розвиток та зміцнення відносин між Німеччиною та країнами-учасницями. Виходячи з цього, Бундестаґ очікує, що стипендіати будуть реалізовувати та застосовувати знання, здобуті в рамках Програми, у своїй рідній країні.

Програма триватиме з 1 березня по 31 липня 2022 року

Основним блоком Програми є тримісячна співпраця з одним із депутатів Німецького Бундестаґу. У цей час стипендіати активно долучаються до роботи офісу депутата. Вони супроводжують своїх депутатів на засідання комітетів, фракцій та інших комісій, і таким чином отримують можливість ознайомитися з принципами роботи, взаємозв’язками та робочими процесами у парламенті. Окрім того, стипендіати регулярно відвідують інформаційні програми та семінари, які організовуються Бундестаґом та політичними фондами. До того ж стипендіати зараховуються на навчання до Гумбольдського університету на літній семестр, а  також можуть відвідувати лекції та семінари у Берлінському вільному університеті та Технічному університеті Берліна.

Вікове обмеження: до 30 років на момент початку програми.

 

Заявки приймаються до 31 липня 2021 року (включно)

 

Для подання заявки, питань та консультацій заповніть форму за посиланням: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=86sRJmVHO0iDWCnUTyDMYMqRp6LHKs5FgUzTxio68bpUQ1A4N01BQjZWOFlCWUxLQVVKMjZSVkNVUC4u

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *