Абітурієнту

Вітаємо, шановні абітурієнти, батьки, вчителі та інші зацікавлені гості сайту!

ЗАПРОШУЄМО

на навчання абітурієнтів

на бюджетній та контрактній основі

за спеціальністю:

017 «Фізична культура і спорт»

 З 1994 року ліцензована і акредитована підготовка бакалаврів та магістрів за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». Кафедра фізичного виховання НТУ «ХПІ» має унікальну матеріальну базу для занять більш ніж з 30 видів спорту і рекреації. На кафедрі більше 60 викладачів, тренерів, науковців.

Підготовка бакалаврів та магістрів спеціальності «Фізична культура і спорт» має на меті задоволення потреб особистості, суспільства і держави у фахівцях, орієнтованих на сучасні методи освіти і виховання людини, прищеплення здорового способу життя, а також підготовку таких спеціалістів з фізичної культури та спорту, які спроможні здійснювати освітню і спортивно-оздоровчу діяльність на високому професійному рівні.

Актуальність спеціальності «Фізична культура і спорт» і затребуваність в таких кадрах обумовлена незадовільним станом рівня здоров’я населення України, а також недостатньою фізкультурно-оздоровчою, спортивно-масовою, реабілітаційною роботою в усіх ланках виробничо-соціальної сфери, недостатньою пропагандою фізкультурно-оздоровчої роботи серед населення, нераціональним використанням оздоровчих можливостей навколишнього середовища.

Професійна підготовка зі спеціальності «Фізична культура і спорт», яку забезпечує кафедра фізичного виховання НТУ «ХПІ», включає глибоке вивчення майбутньої професії, набуття здатності мобілізувати потенційні творчі можливості в обраних видах діяльності, набути знань соціально-професійного орієнтування на ринку праці, формування спортивної і фізичної культури. Основні навчальні дисципліни: «Анатомія людини», «Інформатика», «Історія фізичної культури та олімпійський спорт», «Менеджмент фізкультурно-оздоровчих послуг», «Організація, управління і економіка фізичної культури», «Психологія фізичної культури», «Теорія і методика фізичного виховання», «Теорія і методика навчання базовим видам фізкультурно-спортивної діяльності», «Фізіологічні та біохімічні основи фізичного виховання».

Широкий спектр універсальних і спеціальних знань дозволяє випускникам НТУ «ХПІ» успішно знайти роботу у сфері спорту, організування відпочинку та розваг, у сфері освіти і виховання. Вони знайдуть себе і в таких видах діяльності, як:

  • діяльність професійних спортсменів і суддів, хронометристів, інструкторів, тренерів, спортивних викладачів та інших знавців, що приймають участь у підготовці спортсменів та атлетів;
  • участь у організації фізкультурно-оздоровчих заходах;
  • діяльність навчально-тренувальних центрів та баз, спортивних таборів з підготовки спортсменів до змагань з різних видів спорту;
  • діяльність дитячих спортивних шкіл, шкіл вищої спортивної майстерності, шкіл олімпійського резерву;
  • діяльність дошкільних і шкільних навчально-виховних закладів;
  • надання послуг, пов’язаних зі спортом та ін.

Запрошуємо відвідати нашу кафедру для того, щоб поспілкуватися з викладачами та самим скласти враження про умови навчання. Наша адреса: м. Харків, вул. Алчевських 50 а (метро Пушкінська, парк Молодіжний)

За всіма запитаннями звертайтесь за контактними телефонами: (057) 70-41-398 з 10.00 до 15.00 (телефон кафедри), 0677265111 (доцент Борейко Наталя Юріївна). Будемо раді допомогти Вам.

Нагадуємо, що згідно з нововведенням, під час подання заяв про участь у конкурсному відборі вступники зазначатимуть у кожній заяві пріоритетність цієї заяви по відношенню до інших поданих ним заяв. І ця пріоритетність не може бути змінена протягом вступної кампанії. Тому Вам треба заздалегідь визначити пріоритетність у виборі місця навчання!

Нехай вам щастить під час вступу!